Haberler

Anadolu Ajansı 90 Yaşında

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Anadolu Ajansı'nın Kuruluşunun 90

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi ile İzmir'e gelen yabancı haber ajanslarının temsilcilerine yemek verdi.

Sığacık Liman Restorant'taki yemekte konuşan Soyer, 90 yıllık bir kurumun yöneticilerini ve yabancı haber ajanslarının temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (Sakin Şehir) olan Seferihisar hakkında katılımcılara bilgi veren Soyer, ilçenin aslında pırlanta gibi olduğunu onun üzerindeki tozu silip kentin ışıltısını ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

İlçenin jeotermal, Teos antik kenti, iklimi, rüzgarı, mandalinasıyla eşsiz markalara sahip bir yer olduğunu, aslında çok uzun zamandan beri 'sakin şehir' özelliklerine sahip olduğunu dile getiren Soyer, cittaslow üyeliğiyle uluslararası bir markayla tescillendiklerini söyledi. İlçenin estetiğiyle ilgili de çalışma yaptıklarını vurgulayan Soyer şöyle konuştu:

'Bu proje sadece Seferihisar için anlamlı olmaktan çıktı. Bizim üyeliğimizinden sonra Türkiye'den 60 kent ve kasaba sakin şehir olmak için başvurdu. Biz istiyoruz ki bu kentlere örnek bir model olalım. Çünkü bu model son derece çağdaş ve Türkiye ile buluşmaya çok hazır bir model. Türk insanının özelliklerine, dokusuna çok uygun bir model. Bunun arkası gelecek. Sinop, Kayseri Dereli, Beypazarı, Bozcaaada, Alaçatı daha çok sayıda kent ve kasaba sakin şehir olmak istiyor. Biz başarmak istiyoruz ki bizim arkamızdan gelenlere iyi bir model olalım. Doğru bir model olalım.'

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer ayrıca ilçedeki balkonlara, pencerelere 30 bin adet sardunya yerleştireceklerini ifade etti.

Başkan Soyer'e teşekkür eden AA Genel Müdürü Bengi, Türkiye'nin 90 yılını anlatan kitap ve AA'nın 90. yıl anısına basılan madalyon hediye etti.

Yemeğe, AA Genel Müdürü Bengi, AA Yönetim Kurulu Üyeleri Reşat Yazak, Said Yüce, Türk Ajansı-Kıbrıs Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy, Kırgızistan Haber Ajansı yetkilileri Rispay Sadikov ve Emil Momunov, Azerbaycan Haber Ajansı temsilcisi Oktay Bayramov, eski AA genel müdürlerinden Ceyhan Baytur ve Ekrem Karaismailoğlu, AA Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Muhammet Emin Can ve AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan da katıldı.

(RMZ-TLA-SK) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title