Haberler

"Amazon'u Merak Etmiyor Mu?"

İngiltere Milli Takımı'nın maçlarını oynayacağı Manaus kentinin belediye başkanı Roy Hodgson'ın açıklamalarını eleştirdi.

Dünya Kupası'nda kura çekimlerinin ardından takımların maçlarını oynayacağı şehirler belli olurken, sahip olduğu iklim ve çevre koşulları nedeniyle İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson'ın eleştirilerine neden olan Manaus şehrinin belediye başkanı Arthur Virgilio'dan tecrübeli teknik adama cevap geldi. Şehirlerinde daha anlayışlı ve heyecan verici bir takımı ağırlamak istediklerini ancak Hodgson'ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Virgilio, "Daha kibar ve yeniliklere açık birilerini ağırlamayı tercih ederdik. Sanırım Sayın Hodgson dünya üzerinde Amazon'u merak etmeyen birkaç kişiden biri. Heyecandan ve kendisine güvenden yoksun, bahane yaratmaya yönelik bir açıklama yapmış ne yazık ki. Neyse ki, İngilizler Roy Hodgson'dan çok daha heyecanlı ve kibar insanlar" ifadelerini kullandı.

Amazon Ormanları yakınındaki tropik Manaus şehri sarı akrep, tarantula gibi birçok kendisine özgü türe ev sahipliği yaparken, şehir sakinlerinin bazı türlerin saldırılarına maruz kaldığı, gelecek turistlerin de bu konuda önlem almaları gerektiği belirtildi. Brezilya Futbol Federasyonu'nun ciddi bir futbol geçmişine sahip olmayan şehirde futbolun yaygınlaşması için Manaus'u turnuvaya eklediği, turnuva boyunca turistlerin sorun yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaya uğraşacakları bildirildi.

İngiltere ilk maçını 14 Haziran'da İtalya ile yeni inşa edilen Amazonia Arena'da oynayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title