Haberler

Amatör Sporların Sorunları Masaya Yatırıldı

Tffhgd Mersin Şube Başkanı Vedat Yüksel, 'Futbolcu Hata Yapar, Yönetici Hata Yapar, Ama Hakem Hata Yapamaz' Diye Bir Mantığın Olmadığını İfade Etti.

Turkcell Süper Lig Hakemi ve Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Vedat Yüksel, 'futbolcu hata yapar, yönetici hata yapar, ama hakem hata yapamaz' diye bir mantığın olmadığını ifade ederek, "Sonuçta biz de insanız ve maçlara en az hata yapmak için çıkıyoruz. Spor camiası içerisinde en çok sopayı da yiyen biziz" dedi.

Mersin'de ilk kez "Amatör Sporların Sorunları" konulu konferansı düzenlendi. Konferansta amatör sporun sorunları tartışılırken, değişen oyun kuralları ve son günlerde yaşanan hakem, oyuncu ve idareci sorunları da masaya yatırılarak, çözüm yolları konuşuldu. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, TFFHGD Mersin Şube Başkanı ve Turkcell Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel, TFF İl Temsilcisi Ahmet Karataş, Merkez Hakem Kurulu

(MHK) İl Başkanı Musa Eryılmaz ve çok sayıda sporsever katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Ertaş, son yıllarda amatör sporda yaşanılan sorunları çözmek için böyle bir konferans düzenlediklerini belirterek, amaçlarının Mersin'i sporda daha başarılı ve saygınlığı olan bir şehir haline getirmek olduğunu vurguladı. Özellikle kulüp yöneticileri, sporcular ve hakemler arasında yaşanan olumsuz tablonun değişebilmesi için herkesin iş birliği içinde olması gerektiğine dikkat çeken Ertaş, sporun, dostluk, arkadaşlık, sevgi ve saygı çerçevesinde

yapılmasını istediklerini bildirdi.

TFF İl Temsilcisi Ahmet Karataş ise, "Geçtiğimiz sezonlarda daha çok sporcular disipline sevk edilirdi. Bu sezon tam tersi oldu ve bu kez yöneticiler ve antrenörler disipline sevk edilmeye başlandı. Bu gerçekten üzücü bir durum. Sporcu, kendi yöneticisinin agresif ve hırçın olduğunu gördüğü zaman bu kez kendisi de yapıyor. Yöneticilerin sporculara örnek olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

TFFHGD Mersin Şube Başkanı Vedat Yüksel de, 'futbolcu hata yapar, yönetici hata yapar ama hakem hata yapamaz' diye bir mantığın olmadığını ifade ederek, "Sonuçta biz de insanız ve maçlara en az hata yapmak için çıkıyoruz. Mersin'de bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez Mersin'den bir FIFA hakemi çıktı. İşimiz bundan sonra daha zor. Bizler spor camiasının içerisinde bir aileyiz. Ailenin içinde en çok sopayı da yiyen biziz. Toplum olarak hoşgörüsüzlük almış başını gidiyor. İnşallah spor ailesi olarak bunun

önüne geçeriz" dedi.

MHK İl Başkanı Musa Eryılmaz ise, geçen yıllara göre bu yıl daha iyi bir tablonun görüldüğünü belirterek, "Herkes üzerine düşeni yaparsa, sorun da kendiliğinden çözülür. Bizim amacımız aday hakemlerin sayısını çoğaltmak. Bunun için bize destek verirseniz yeni Vedat Yükseller çıkar. Şu an taban birlikleri ile uyum içerisinde çalışıyoruz" diye konuştu.

(ÖT-AB-İY-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title