Haberler

Amasya'nın Turizm Umudu

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "7500 Yıllık Tarihe Sahip, 13 Ana Medeniyete Ev Sahipliği Yapmış, Tarihi ve Kültürel Zenginliği ile Canlı Müze Şehir Görünümündeki Amasya'nın Türk ve Dünya Turizminde Hak Ettiği Yeri Alması Hepimizin Ortak Arzusudur" Dedi.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "7500 yıllık tarihe sahip, 13 ana medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel zenginliği ile canlı müze şehir görünümündeki Amasya'nın Türk ve dünya turizminde hak ettiği yeri alması hepimizin ortak arzusudur" dedi.

Başkan İsmet Özarslan, 15-21 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanacak Turizm Haftası öncesinde başlayan turizm sezonunun bol kazançlı ve bereketli olmasını dileyerek, Türkiye ekonomisinin ‘bacasız sanayisi’ durumundaki turizm sektöründe, Türkiye'nin ve dolayısıyla da Amasya'nın dünyaya tanıtımında çok önemli mesafeler alındığını söyledi. Dünyaya açılan pencere olan turizmin gelişmesinin şimdiki nesillerin olduğu kadar gelecek nesillerinde menfaatine olacağını ifade eden Başkan Özarslan, "Tarihi ve kültürel mirasımızın, doğal güzelliklerimizin tanıtımının yapılması, daha çok yerli ve yabancı turistin kentimizi ziyaret etmesi, gelen turistlerin geceleme sürelerinin arttırılması, en önemlisi ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin memnun olarak ayrılması için belediyemiz üzerine düşen her görevi yapmaya devam edecektir. Ancak bu belediyemizin olduğu kadar tüm hemşehrilerimizin ortak sorumluluk anlayışı olmalıdır" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür turizmini canlandırmak amacıyla 14 kenti markalaştırılarak 'Marka kent' projesine imza attığını hatırlatan Özarslan, "Bu projenin de en önemli basamağını Amasya oluşturuyor. Amasya'da proje gereği şehir turizmi canlanacak, mimari özellik arz eden tarihi eserlerin tamamı aydınlatacaktır. Modern kentsel yaşamın gereği olarak cadde ve sokaklarımızın temizliğinde, tarihi ve kültürel mirasımız ile doğal güzelliklerimizin korunmasında, ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı konukların layıkıyla ağırlanmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi için tüm Amasyalı hemşehrilerimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

(DY-SA)

12.04.2007 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title