Haberler

Almanya Yolunda İlahiyat Mezunu Vaize

Aldıkları Eğitimin Ardından Almanya'da Dört Yıl Boyunca Görev Yapacak Olan Din Görevlilerinin Arsında Bir de Kadın Din Görevlisi Bulunuyor. 30 Yaşındaki Sevda Demirbağ Bayrak, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunu.

Aldıkları eğitimin ardından Almanya'da dört yıl boyunca görev yapacak olan din görevlilerinin arasında bir de kadın din görevlisi bulunuyor. 30 yaşındaki Sevda Demirbağ Bayrak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Konya Kulu'da vaize olarak görevini sürdüren Bayrak, bundan böyle Almanya'nın Köln şehrinde Müslümanlara hizmet verecek. Bayrak, ulaşabileceği kadar çok kimseye hizmet götüreceğini söyleyerek "Aileler arasında çok fazla sıkıntı var. Eşler arasında sorunlar büyük. Aile bağlarını güçlendirmek için daha çok katkımız olacak" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Almanya Büyükelçiliği'nin ortaklaşa düzenledikleri eğitimlerin ve zorlu sınavların ardından Türkiye'den Almanya'ya gitmeye hak kazanan din görevlileri arasında 6 tane de kadın din görevlisi bulunuyor. Ankara'daki 50 din görevlisinin arasında tek kadın olan 30 yaşındaki Sevda Demirbağ Bayrak, Almanya'nın Köln şehrinde görev yapacak. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Bayrak, Konya Kulu'da yaptığı vaizelik görevini bu kez Almanya'da yürütecek. 2 yaşındaki kızı ve öğretmen eşiyle birlikte Almanya'ya gidecek olan Bayrak, haftanın belirli günlerinde camilere, kültür merkezlerine giderek sohbet toplantıları yapacak, bilgi verecek, sorunlara çözüm arayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temsilciliklerinin olduğu her yere gidecek olan Bayrak "Cami cami bölge bölge dolaşacağım. Aileler arasında çok fazla sıkıntı var. Eşler arasında sorunlar büyük. Aile bağlarını güçlendirmek için daha çok katkımız olacak. Ulaşabildiğim herkese ulaşacağım" dedi.

-"PAPAZLARDAN DERS ALDILAR" -

Buradaki zorlu eğitim süreci ve sınavlardan geçtiklerini anlatan Vaize Sevda Demirbağ Bayrak, papazlardan da eğitim aldıklarını, papazların buradaki tecrübelerini aktardıklarını da söyledi. Bayrak, "Nasıl onlar burada azınlıksa biz de orada azınlık olacağız. Derslerde bize buradaki tecrübelerini aktardılar. "Orada mutlaka bir sıkıntınız olduğunda en yakın kiliseye gidin oradaki din adamları size yardımcı olacaktır' dediler" diye konuştu.

Yapacakları işin aslında bir anlamda psikolojik rehberlik olacağını ifade eden Bayrak, "Aile bağlarını güçlendirmek için daha çok katkımız olacak. Sadece kadınlarla değil; erkeklere de gençlere de ulaşmaya çalışacağım. Özellikle orada doğan, büyüyen ikinci üçüncü nesil gençler. Onlar Türk kültüründen uzak. Onlara Türk kültürünü, Türklerin örflerini adetlerini aşılasak bile yeterli. En azından yılda bir kere Türkiye'ye gelmeye teşvik etsek iyi olur" dedi.

Almanya'da Türkler'in kurallara adapte olamayan, kuralları bilmeyen kişiler olarak tanındığını kaydeden Vaize Bayrak, "Halbuki dinimizde kurallara uymak var. Türklerin kötü imajını yıkmak istiyorum" dedi. (ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title