Haberler

Almanya Ligi'nde Zirve Heyecanı Sürüyor

SCHALKE, BAYERN MüNİH'İN ENSESİNDE Hertha Berlin deplasmanından tek gollü galibiyetle ayrılan Schalke, Mönchengladbach'la deplasmanında 1-1 berabere kalan Bayern Münih ile puanını eşitledi.

SCHALKE, BAYERN MüNİH'İN ENSESİNDE

Hertha Berlin deplasmanından tek gollü galibiyetle ayrılan Schalke, Mönchengladbach'la deplasmanında 1-1 berabere kalan Bayern Münih ile puanını eşitledi. Son iki haftaya 64'er puanla giren iki takımdan Bayern Münih artı 37averajla liderlik koltuğunda oturuken, artı 24 gol averajı bulunan Schalke ikinci sırada. Frankfurt'ta ümit Korkmaz, Leverkusen'de Burak Kaplan haftayı golle süslerken, Dortmund'lu Nuri Şahin takımının attığı üç golün asistliğini yaparak yıldızlaştı.

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga'da sezonun bitimine iki hafta kala Bayern Münih ile Schalke arasındaki şampiyonluk yarışı sürüyor.

Bayern Münih'in Mönchengladbach deplasamanında 1-1 berabere kaldı. Schalke ise 87. dakikada attığı tek golle Hertha Berlin deplasmanından üç puanla dönerek Bayern münih ile puanını eşitledi. Bayern Münih deplasmanda Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Tüm biletlerinin haftalar öncesi kapış kapışa gittiği maçta ilk yarı golsüz berabere kapandı. İkinci yarıya daha hızlı başlayan ev sahibi Mönchengladbach'da 60. dakikada Reus, Bayern defansının hatasını affetmedi:1-0. 72. dakikada Lahm'ın sağdan ortasında Klose topu kafayla filelere yollayınca skor 1-1 eşitlendi. Bayern Münih yıldızlarından başka gol gelmeyince zirve yolunda ağır yara aldı. Milli futbolcumuz Hamit Altıntop ile genç yetenekli futbolu Mehmet Ekici bu hafta Bayern kadrosunda yer alamadı..

HERTHA BERLİN: 0 - SCHALKE: 1

Schalke deplasmanda Hertha Berlin'i tek golle geçti. Lig sonuncusu olarak ligde kalma umutlarını yitiren Hertha Berlin, özellikle ilk yarıda şampiyonlukta iddialı Schalke karşısında başarılı bir futbol gösterdi. İkinci yarıda atak üstüne atak geliştiren Schalke, 85. dakikada Westermann'ın golüyle sevindi. Berlin Olimpiyat Stadı'ndan tek gollü galbiyetle ayrılan Schalke şampiyonluk yolunda üç altın puan aldı ve iddiasını son iki haftaya taşımayı başardı.

LEVERKUSEN: 3 - HANNOVER: 0

Bayer Leverkusen sahasında Hannover'i 3-0'lık skorla rahat geçip az da olsa şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Aralarında İsviçre A Milli Eren Derdiyok'un da olduğu ligin en genç ekibi olan Bayer Leverkusen, 26. dakikada Kiessling, Burak Kaplan'ın pasını gole çevirerek, maçta 1-0 üstün taraf oldu. Burak Kaplan bu kez 65. dakikada kendi golüyle skoru 2-0 yaptı. 88. dakikada Kroos'un düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Kiessling gole çevirdi ve sezondaki 21. golüne imza attı: 3-0.

NüRNBERG: 2 - DORTMUND: 3

FC Nürnberg sahasında Borussia Dortmund'a 3-2 yenilerek ligde kalma umutlarını azalttı. EasyCredit Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 13. dakikasında Nuri Şahin'in ortasıyla topu filelere yollayan Barios Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. 30. dakikada Nürnberg'de İlkay Gündoğan'ın pasını bu kez Frantz gole çevirdi ve skoru 1-1 eşitledi. Geçen hafta maçta burnu kırıldığı için yüz maskesiyle oynayan milli futbolcumuz Nuri Şahin, ortasında Barios ikinci golünü kaydetti: 1-2. 77. dakikada sahanın yıldızı Nuri'nin sert şutu kaleciden döndü, topa yetişen Barrios kendisinin ve takımın üçüncü golünü atarak skoru 3-1 yaptı. 85. dakikada Nürnberg'li Eigle'den gelen ikinci golle maçın skoru 3-2 olarak belirlendi. 56 puana yükselen Dortmund Avrupa Kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet almış oldu.

MAİNZ:3 - FRANKFURT: 3

Mainz ile komşusu Eintracht Frankfurt arasındaki derbi mücadelesi 3-3 berabere sonuçlandı.

Mainz Bruchwegstadı'ndaki mücadelede Frankfurt 13 ve 20. dakikalarda Meier ile 2-0 öne geçti. 45. dakikada Bance ve 46. dakikada Simak ile ev sahibi Mainz skora denge getirdi: 2-2. 61. dakikada karşılaşmada kötü bir oyun sergileyen Halil Altıntop yerini Fenin'e bıraktı. Meier'in attığı ilk golü hazırlayan ümit Korkmaz 62. dakikada bu kez şık bir vuruşla Frankfurt'u sevindirdi: 2-3. 85. dakikada Bance skoru eşitlemesiyle maçında skorunu belirlemiş oldu:3-3.

BOCHUM: 0 - STUTTGART: 2

Bochum evinde Stuttgart'a 2-0 mağlup olarak kendisini iyice düşme hattında ateşe attı.

Bochum Revirpover Stadı'ndaki maçta Stuttgart 14. dakikada Alman Milli oyuncusu Cacau ile 1-0 öne geçti. Serdar Taşçı'nın sahanın en iyisi olduğu Stuttgart'ta maçın skorunu belirten golü 18. dakikada Marica kaydetti. 53 puana yükselen Stuttgart, Avrupa Kupalarına katılma yolunda haftayı üç puanla kapatırken, ev sahibi Bochum ise 28 puanda kaldı.

YARIN 2 MAç OYNANACAK

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 32. haftası yarın oynanacak olan Hoffenheim-Hamburg, Freiburg-Wolfsburg karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Saat 15.30'da Rhein-Neckar Arena'da 3 bin 330 nüfuslu köyün takımı 1899 Hoffenheim, güçlü Hamburg'u ağırlayacak. Erdinç Sözer'in yardımcı antrenörlük yaptığı Hamburg'da son haftalarda işler kötü gidiyor. Tunay Torun ve Tolunay Ali Arslan'ı kadrosunda barındıran Hamburg için bu maç adeta dönüm noktası olacak. ümit Topraklı SC Freiburg'da evinde son şampiyon VFL Wolfsburg'u ağırlayacak. Saat 17.30'da Badenova Stadı'nda başlayacak karşılaşmanın önemi her iki takım içinde çok büyük.

İSA DEVEçEKEN / FRANKFURT

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title