Haberler

Almanya'da Hessen Emniyet Müdürü istifa etti

Güncelleme:

Hessen Emniyet Müdürü Udo Münch, Almanya'da göçmen kökenli tanınmış isimlere ve eyalet milletvekillerine tehdit mektubu gönderilmesi olayında ihmali olduğu suçlamasının ardından istifa etti.

Hessen Emniyet Müdürü Udo Münch, Almanya'da göçmen kökenli tanınmış isimlere ve eyalet milletvekillerine tehdit mektubu gönderilmesi olayında ihmali olduğu suçlamasının ardından istifa etti.

Geçen hafta Sol Parti Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Janine Wissler ve Berlin'de yaşayan Türk komedyen İdil Baydar'ın "NSU 2.0" imzalı tehdit mektubu almaları Hessen Emniyet Müdürlüğünde aşırı sağcı polislerin varlığını gündeme getirdi.

Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, yaptığı açıklamada Münch'ün istifasının işleme konulduğunu belirterek yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Beuth polislerin görev ve yetkileri dışında emniyet bilgisayarlarından kişilerin özel bilgilerine erişimleri konusunun özel bir birim tarafından soruşturulacağını ifade etti.

Emniyet Müdürü Münch, emniyete ait bilgisayarlardan polislerin Wisslere ait bilgileri sorguladığını öğrenmesine rağmen zamanında bunu üst makamlara iletmemekle suçlanıyor.

Alman medyasında yer alan haberlerde ise tehdit mektuplarının emniyet müdürlüğüne ait bilgisayarlardan gönderildiği iddia ediliyor.

Hessen Emniyet Müdürlüğünün aşırı sağ problemi

Hessen Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı polislerin daha önce Türk kökenli Alman avukat Seda Başay Yıldız ve ailesine ait adres ve diğer bilgileri aldıkları ve bunları aşırı sağcı gruplara ilettikleri ortaya çıkmıştı.

Almanya'da 8'i Türk toplam 10 kişiyi katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının müdahil avukatlarından Yıldız da 2018 ve 2019 yıllarında "NSU 2.0" imzalı ölüm tehdidi içerikli mektuplar almıştı.

Yapılan soruşturma kapsamında mektuplar gönderilmeden kısa bir süre önce Frankfurt'taki bir karakolun bilgisayarından avukatın bilgisayarına girilip özel bilgilerin çalındığı tespit edilmişti.

Mektupların ardından inceleme başlatan Hessen Eyalet İçişleri Bakanlığı, 40 polis hakkında aşırı sağ saikli suçlarla ilişkileri oldukları gerekçesiyle soruşturma başlatmış, 5 polis açığa alınmıştı.

Ancak aradan geçen iki yıla rağmen suçlular tespit edilmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Hessen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title