Haberler

Almanya'da Çıkan Yangının Ardından

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 9 Türk'ün Hayatını Kaybettiği Almanya'nın Ludwigshafen Kentinde Çıkan Yangında Alman İtfaiyenin Çalışmalarında Kasıt Olmadığını Ancak Büyük Tedbirsizlikler Olduğunu ve Bu Yüzden Bir Kişinin Sakat Kaldığını Söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında Alman itfaiyenin çalışmalarında kasıt olmadığını ancak büyük tedbirsizlikler olduğunu ve bu yüzden bir kişinin sakat kaldığını söyledi.

9 Gazianteplinin hayatını kaybettiği Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çıkan yangında olay yerine ertesi gün gittiğini belirten Güzelbey, Almanya'da yaptığı görüşmeler ve olayla ilgili bilgilerini Şubat ayı meclis toplantısında üyelerle ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Olayın ertesi günü Ludwigshafen kentine giderek görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Güzelbey, yangında yaralananları hastanede ziyaret ettiğini ve doktorlarla görüşerek hastaların sağlık durumları hakkında bilgi aldığını söyledi. Güzelbey, yangında 60 kişinin yaralandığını belirterek "20 hasta yatarak tedavi görüyor. Bu hastalardan biri halen yoğun bakımda ve bu hastanın durumunun çok ağır olduğu ve vücudunda büyük arıza kalacağı belirtildi" dedi.

Bir hastanın ise çok üzücü bir olay neticesinde sakat kaldığını belirten Güzelbey, şöyle konuştu: "Yangında hiç yara almayan Cevdet Kaplan'ın üçüncü kattan itfaiyenin açtığı hava yatağına atlaması söylenmiş. Ancak hava yatağının açılmaması sonucu yere çakılan Cevdet Kaplan'ın belden aşağısının tutmayacağını ve her iki kaval kemiğinde önemli kırıklar bulunduğunu öğrendim. Bir bacağı ise diğerinden kısa kalacakmış. Son derece üzücü bu olay, Alman itfaiyesinin tedbirsizliğidir. Kasıt yok ancak itfaiyenin

olayda büyük tedbirsizlikleri var. Bir de Almanya'nın Ludwigshafen kenti kimya sanayisinin merkezlerinden biri, kimya sanayi de her an yangına hazırlıklı olmayı gerektirir."

Gittiği gün Almanya'da bulunan Türk dernekleriyle bağlantıya geçtiğini ifade eden Güzelbey, şunları söyledi: "120 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Daha sonra Alman bakanlar ve Türk milletvekilleri ile görüşmelerde bulunarak olayın açığa çıkarılmasını ve Türk yetkililer ile Türk basınının olayla ilgili bilgilendirilmesini istedik."

Almanya'da yaşayan Türkler'in olayın ardından tedirginlik içinde olduğunu, özellikle de gençlerin çok heyecanlı ve ateşli olduklarını belirten Güzelbey, "Gençler her an bir olay çıkarabilirdi. Ama biz sakin olmalarını herhangi bir olayda kendilerinin daha büyük zarar göreceğini söyledik, sakinleştirdik" diye konuştu.

Alman basınının olayı farklı yansıtmasına çok üzüldüğünü anlatan Güzelbey, sözlerini şöyle tamamladı: "Alman bir itfaiyeci ile Türkler arasında tamamen kişisel nedenlerden çıkan kavganın, 'Türkler itfaiye personeline saldırdı' şeklinde yansıtılması bizleri çok üzdü. Bizim orada bulunmamız hem hemşehrilerimize güç verdi hem de hemşehrilerimizin sahipsiz olmadığını gösterdi."

(SMR-OÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title