Haberler

Almanya'da 17 Günlük Bebeğe Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Almanya'nın Başkenti Berlin'de 900 Gram Ağırlığındaki Jonas Adlı 17 Günlük Bir Bebek, Açık Kalp Ameliyatıyla Hayata Döndürüldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 900 gram ağırlığındaki Jonas adlı 17 günlük bir bebek, açık kalp ameliyatıyla hayata döndürüldü.

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde, anne karnında kalp rahatsızlığı tespit edilen bebek, hamileliğin 30. haftasında sezeryanla dünyaya getirildi. Jonas adı verilen 825 gram ağırlığındaki bebek, 17 gün sonra 900 gram ağırlığa ulaştığında açık kalp ameliyatına alındı. Alman Kalp Merkezi'nde Başhekim Dr. Micheal Hübler tarafından yapılan ameliyat başarıyla sonuçlandı ve minik Jonas hayata döndürüldü. Dr. Hübler, erken doğan Jonas adlı bebeğe açık kalp ameliyatı yapmanın ve onu hayata döndürmenin sevindirici bir olay olduğunu ifade ederek, "Bebek hamileliğin 30. haftasında dünyaya gelmişti. Doğumun hemen ardından 825 gram ağırlığındaydı. Doğumdan itibaren çocuk bölümünde bakıma alındı. Ancak bebeğin sağlık durumu giderek kötüye gidiyordu. İlk 14 gün böyle geçti ve bebek 17 günlük olunca acil cerrahi müdahale gerekti. Bebekte kalp ile akciğer arası bağlantıda hata saptadık. Bu, çoğunlukla bebeklerde doğumun hemen ilk gününde dahi ölümle sonuçlanır. Bu konuda özel geliştirilmiş 150 bin euro değerindeki bir makine ile ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat, bebeğin vücut sıcaklığı 15 dereceye indirilerek yapıldı. Bebeğin sağlık durumu şimdi oldukça iyi" dedi.

(SE-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title