Haberler

Almanya Başbakanı Merkel, Çin'de

Merkel, resmi karşılama öncesi Çinli mevkidaşı Li ile sohbet toplantısı yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi görüşmeler öncesi Çin Başbakanı Li Kıçiang ile biraraya geldi.

Resmi bir ziyaret için yedinci kez Çin'e gelen Merkel, yarın yapılacak resmi karşılama ve toplantılar öncesi başkent Pekin'de Çin Başbakanı Li ile iki ülke ilişkilerini masaya yatırdı.

Çin Başbakanı Li, yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki karşılıklı güvenin teşviki başta olmak üzere, ticaret, finans, sürdürülebilir kalkınma ve kültür, uluslararası ve bölgesel konularda iletişim ve koordinasyon konularını görüşeceklerini söyledi.

Almanya'yı Çin'in "önemli işbirliği ortağı" olarak tanımlayan Li, Pekin yönetiminin taraflar arasında kapsamlı stratejik ortaklığı teşvik etmeye hazır olduğunu belirtti.

Li, görüşmede Çin'in kalkınmasıyla alakalı Merkel'e bilgi verirken, ulusal kalkınma ve halkın yaşam koşullarının Çin hükümetinin önceliği olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Merkel de Çin ile ikili ilişkilerin "çok önemli" olduğunun altını çizerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin sadece Çin ve Almanya'ya değil, dünyaya olumlu etkisi olacağını savundu.

Çin ziyaretinin ilk ayağı olan Çıngdu şehrini "etkileyici" bulduğunu söyleyen Merkel, Almanya'nın Çin ile kapsamlı işbirliğini geliştireceğini ifade etti.

Sohbet toplantısının ardından Li, konuk Başbakan onuruna resmi akşam yemeği verdi.

Merkel, resmi temasları kapsamında yarın Çin Başbakanı Li ile resmi bir görüşme daha yapacak. Çin ziyaretine dün ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinden başlayan Merkel, Çin temasları sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Meclis Başkanı Cang Dıciang ile de biraraya gelecek.

Ziyaretin ana gündem maddesini ekonomi konuları oluştururken, Merkel'e ziyareti sırasında kalabalık bir ekonomi heyeti ve iş adamı çevresi eşlik ediyor. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Angela Merkel Almanya Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title