Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel İsrail'de

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu Turu Kapsamında İsrail'e Geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu turu kapsamında İsrail'e geldi.

Merkel, Ortadoğu barış sürecinin yeniden canlandırılması çabalarına Avrupa Birliği'nin (AB) de katkıda bulunmasının hedeflendiği turunda İsrail'e, turun ilk durağı olan Ürdün'den geldi. Merkel, Ürdün'de Kral Abdullah'la görüşmüştü.

AB Dönem Başkanı Almanya'nın Başbakanı Merkel, Ben Gurion Havaalanı'nda İsrail Refah Bakanı Isaac Herzog tarafından karşılandı. Alman Başbakan, "İyimser olarak geldim. Bölgede diplomatik gelişmeler sağlanması ümidi içinde başarılı görüşmeler yapmak istiyorum" dedi.

Merkel, daha sonra İsrailli meslektaşı Ehud Olmert'le görüşmek üzere Kudüs'e doğru hareket etti. Alman Başbakan, yarın Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'yle kahvaltıda biraraya gelecek. Merkel'e İbrani Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek. Merkel, Batı Şeria'ya da geçerek Filistin lideri Mahmud Abbas'la görüşecek. Merkel'in 3 gün sürecek turu Lübnan'da sona erecek.

(AFP-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title