Haberler

Almanlar'dan Malatya'ya Yatırım

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Alman Türk İşbirliğiyle Malatya'ya Kayısı Konusunda Yatırım Yapılması İçin İlke Kararı Alındığını Belirtti.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Alman Türk işbirliğiyle Malatya'ya kayısı konusunda yatırım yapılması için ilke kararı alındığını belirtti.

Almanya'nın Bremen eyaletine, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal başta olmak üzere kayısı üreticisi ve ihracatçısı dahil 11 kişilik heyetle 5 günlük gezi ve incelemeden döndükten sonra makamında basın toplantısı düzenleyen Vali Daşöz, gezi ve inceleme hakkında bilgi verdi. Almanya'dan bir heyetin geçen aylarda Malatya'ya geldiğini, kayısı konusunda fizibilite çalışması yaptıklarını ve kendilerinin de Bremen Eyalet Meclisi'nin daveti üzerine gittiklerini aktaran Vali Daşöz, "Burada gerek kayısı ve gerek kesme

çiçekçilik konusunda incelemelerde bulunduk" dedi.

Ziyaret ve görüşmeler sonucunda, Almanlarla Malatyalı işadamlarının Malatya'da kayısı işlenmesine yönelik yatırım konusunda ortak anlaşma konusunda ilke kararı alındığını vurgulayan Daşöz, "Fizibilite ve proje çalışması başlatıldı. İlgili ve yetkili kişiler Malatya'ya gelecek. Yatırım etap etap, modüler olarak yapılacak "şeklinde konuştu.

Malatya ile Bremen Eyaleti Ticaret ve Sanayi Odaları'nın ortak işbirliği de önerdiğine dikkat çeken Vali Daşöz, kayısı işleme yatırımı konusunda valilik olarak üzerlerine düşen her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti.

(NA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title