Haberler

Almanca İslam Dersi Başlatılıyor

Almanya’nın Baden-württemberg Eyaleti’ndeki İlköğretim Okullarında Yeni Ders Yılının Başladığı 17 Eylül Tarihinden İtibaren İslam Dersleri Verilecek. Proje Niteliği Taşıyan Ve Dört Yıl Sürmesi Öngörülen Proje Kapsamında Baden-württemberg’de 12 İlköğretim Okulunda 235 Öğrencinin ...

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki ilköğretim okullarında yeni ders yılının başladığı 17 Eylül tarihinden itibaren İslam dersleri verilecek. Proje niteliği taşıyan ve dört yıl sürmesi öngörülen proje kapsamında Baden-Württemberg’de 12 ilköğretim okulunda 235 öğrencinin ders alacağı bildirildi. Toplam 70 bin Müslüman öğrencinin 20.000`ini Türk öğrencilerin oluşturduğu eyalette 10 okulda Sünni, iki okulda ise Alevilik inancı üzerine eğitim verilecek. Proje kapsamına alınan okullarda Sünni ve Alevi İslam alanlarında uzman öğretmenler görev alacak. İslam dersleri, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine Almanca okutulacak. Derste işlenecek konular, `Tanrı-İnsan-Yaradılış`, `Kuran ve İslami Kaynaklar`, `Dinler ve Yaşam Biçimleri` benzeri başlıklar taşıyor.

UYUMA KATKI

Almanca İslam dersinin öğrencilerin Alman toplumuna uyum sağlamalarını kolaylaştıracağını söyleyen Baden-Württemberg Kültür Bakanı Helmut Rau, pilot proje ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasanın içerdiği temel değerler çerçevesinde sunulan bu proje insanların barışçıl bir şekilde bir arada yaşamalarını da destekleyecek. Müslüman kız ve oğlan çocukları, inançlarının kendilerini toplumumuzdan ayırmadığını, toplumumuzla bütünleştirdiğini öğrenecekler. Önemli olan, müfredatın içeriğinin her iki inanç topluluğu tarafından hazırlanmış olmasıdır. Sünni tarafta ortak bir organizasyonun olmaması nedeniyle, proje süresince okul ve velilerin yürüteceği ortak çalışmalar önem kazanıyor¨.

İslam dersi projesine katılan ilköğretim okullarının listesi:

Sünni İslam dersi verilecek okullar:

Freiburg Bölgesi:

- Adolf-Reichwein-Schule, 79114 Freiburg i.Br.

- Georg-Monsch-Grund- und Hauptschule, 77654 Offenburg

- Johann-Peter-Hebel-Grund- und Hauptschule, 78224 Singen (Hohentwiel)

Stuttgart Bölgesi:

- Grundschule Hinterweil, 71067 Stuttgart

- Damm-Grundschule, 74976 Heilbronn

- Rosensteinschule GHS mit Werkrealschule, 70191 Stuttgart

- Schwabschule, 70176 Stuttgart

Karlsruhe Bölgesi:

- Humboldt-Grundschule, 68169 Mannheim

- Neckarschule, 68169 Mannheim

- Hieronymus-Nopp-Schule GHS mit Werkrealschule, 76654 Philippsburg

Alevilik dersi verilecek okullar:

Karlsruhe Bölgesi:

- Astrid-Lindgren-Grundschule, 68239 Mannheim

Freiburg Bölgesi:

- Gartenschule Grundschule Schwenningen, 78054 Villingen-Schwenningen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title