Haberler

Alman Telecom'unda Telekulak

Alman Telefon ve Telekomünikasyon Şirketi Telecom'un, Sistematik Bir Şekilde Şirket Yöneticilerini ve Gazetecileri Dinlediği Bildirildi.

Alman telefon ve telekomünikasyon şirketi Telecom'un, sistematik bir şekilde şirket yöneticilerini ve gazetecileri dinlediği bildirildi.

Der Spiegel dergisi, Telekom'un, şirket ile ilgili bilgilerin dışarıya sızdırılmasını önlemek amacıyla yöneticilerin ve yöneticiler ile şirket hakkında haber yapmak için irtibatta bulunan bazı gazetecilerin telefon görüşmelerini bir yıldan beri dinlemiş olduğunu yazdı.

Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Rene Obermann'ın, kendisi bu göreve getirilmeden önce elde edilen bilgileri Bonn Savcılığı'na iletme kararı aldığı, savcılığın da bu konuda soruşturma başlatıp başlatmama konusunda karar vereceği belirtildi.

Toplanan bilgilerin başbakanlık ve Maliye Bakanlığına da iletildiği kaydedilen haberde, Telekom şirketinin de, bilgilerin yetkili makamlara iletildiğini doğruladığı, ancak konuyla ilgili olarak ayrıntılı açıklama yapmadığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title