Haberler

Alman İşletmeler Geleceklerinden Endişeli

Almanya'da Yapılan Bir Araştırma, Alman Firmalarının Mevcut Ekonomik Gidişattan Memnun Olduklarını Ancak Gelecekleri Konusunda Endişe Duyduklarını Ortaya Koydu.

Almanya'da yapılan bir araştırma, Alman firmalarının mevcut ekonomik gidişattan memnun olduklarını ancak gelecekleri konusunda endişe duyduklarını ortaya koydu.

Araştırmada, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın ekonomik gelişiminin yavaşladığı sonucu çıkıyor .

Merkezi Münih'de bulunan Ifo Ekonomik Araştırma Enstitüsü, 7 bin Alman firmasının katıldığı araştırmada, işletmelerin gelecekte karşılaşacakları ekonomik koşullar konusunda endişeli olduklarını ifade etti.

Enstitü Başkanı Hans-Werner Sinn, "Genel olarak değerlendirildiğinde, endüstri ve ticaretin durumu oldukça sağlıklı, fakat beklentiler bu yönde bir zayıflamaya noktasına doğru kaymaya devam ediyor" dedi.

Almanya İstatistik Ofisi, 2007 yılının son çeyreğindeki büyüme hızının, yüzde 0.3'e düştüğünü açıklamıştı. Bir önceki yılın aynı döneminde büyüme hızı 0.7 olarak açıklanmıştı.

(İHA-KB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title