Haberler

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Başkan Kaya'yı Ziyaret Etti

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı Ziyaret Etti. Dikili, Foça ve İzmir'de Yapılan Satranç Turnuvalarında Dereceye Giren Sporcuları Tebrik Eden Başkan Kaya, İlçede Satranç Sporunun Yaygınlaştırılması Adına Her Türlü Desteği Verdiklerini İfade Etti.

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı ziyaret etti. Dikili, Foça ve İzmir'de yapılan Satranç Turnuvalarında dereceye giren sporcuları tebrik eden Başkan Kaya, ilçede satranç sporunun yaygınlaştırılması adına her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Aliağa'da bulunan İlköğretim Okullarında 2000 adet satranç takımı dağıttıklarını hatırlatan Başkan Kaya, "Satrancı çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinsel olarak gelişmesini sağlayan bir spor olarak görüyoruz. Yaptığımız destek ve çalışmalar sonucunda Satranç sporunun ilçemize derece getiren ve şampiyon sporcular yetiştiren bir seviyeye gelmiş olduğunu görmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Başkan Kaya, minik bir satranç sporcusunun Aliağa'da "Satranç Merkezi" kurulmasına yönelik talebini de değerlendirerek, bu konuda bir merkez oluşturulması için talimat verdi. Aliağa Belediyesi Satranç Takımının Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi kulübü olması için resmi prosedürün tamamlanmak üzere olduğunu belirten Satranç Kulubü öğretmeni Çiğdem Çetiner; "Şuan 60 kişilik kursiyer grubumuz var. Bunların içinde ilköğretim öğrencileri de var 50 yaşında insanlarda var. Sporcularımız başkanımızın da desteğiyle daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulacaklar bu sayede daha fazla başarı sağlayabiliriz. Şuan ikinci ligde mücadele ediyoruz İzmir de halen devam eden turnuvadan iyi sonuçlarla ayrılıp seneye Aliağa'yı birinci ligde temsil etmek en büyük hedefimiz" dedi. Sporcu ve velilerle Başkan Kaya'yı ziyaret eden Satranç Kulübü sporcuları hatıra fotoğrafı çektirdiler.

(CU-YK-Y) 05.05.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title