Haberler

Ali özgentürk eserlerinin telif haklarını darüşşafaka'ya bağışladı

Güncelleme:

Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinden sinemacı Ali Özgentürk, 100'e yakın eserinin telif haklarını Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışladı.

Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinden sinemacı Ali Özgentürk, 100'e yakın eserinin telif haklarını Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışladı.

"Çocuklarımızın hayatını değiştirecek"

Özgentürk'ün telif haklarını bağışladığı söz konusu eserler arasında Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı eserin senaryosu gibi birçok eser yer alırken, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, söz konusu bağışla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı özellikle 1970 ve 80'lerde imza attığı eserlerle sinema ve edebiyat dünyasının unutulmazları arasına giren Ali Özgentürk geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği çok kıymetli bağışla yayınlanmış ve yayınlanmamış 100'e yakın eserin mali haklarını Darüşşafaka Cemiyetine bağışladı. Böylece; eserlerin tüm kullanım, telif hakları Darüşşafaka'ya bağışlanmış oldu. Ali Özgentürk'ün bu bağışı; yüzlerce, çocuğumuzun hayatını değiştirecek."

Hangi eserler var?

Söz konusu bağış kapsamında aşağıdaki eserlerin telif hakları Darüşşafaka'ya verildi:

1977 yılında Atıf Yılmaz'ın çektiği ve Cengiz Aytmatov'un romanından uyarlanan "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı eserin senaryosu,

Özgentürk'ün senaryosunu yazdığı ve filme çekilen "Hazal" isimli eser

"At", "Su da Yanar", "Mektup", "Beni Sev", "Kalbin Zamanı", "Görünmeyen", "Yengeç Oyunu", "Balalayka" adlı filme çekilmiş sekiz eserin senaryo ve hikayeleri,

70 adet filme çekilmemiş senaryo ve hikaye,

Yayınlanmış dört kitabı ("Ali Özgentürk Filmleri Senaryo Kitapları", "Tanıklıklar" - Adam Yayınevi, "Oğul Oğul" - Mitos Boyut Yayınevi, "Gizli Defterlerim" - Kırmızı Kedi Yayınevi),

Henüz yayınlanmamış altı kitabının tüm hakları.

Sait Faik Abasıyanık da bağışlamıştı

Şair ve yazar Sait Faik Abasıyanık'ın da tüm eserleri yazarın vasiyeti üzerine annesi tarafından Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlanmıştı. Sait Faik Abasıyanık'ın bu bağışı, bugüne kadar Darüşşafaka'da okuyan binlerce çocuğun eğitimine destek oldu. (Fotoğraflı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Özgentürk Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title