Haberler

Alanya'da Yolsuzluk ve Etik Konferansı Başladı

Akdeniz ve Trakya Üniversite Rektörlerinin himayesinde 4.Uluslararası Öğrenci Kurumsal Yönetim, Yolsuzluk, Etik ve Sosyal Sorumluluk Konferansı, Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Akdeniz ve Trakya Üniversite Rektörlerinin himayesinde 4. Uluslararası Öğrenci Kurumsal Yönetim, Yolsuzluk, Etik ve Sosyal Sorumluluk Konferansı, Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Alanya'nın Kargıcak bölgesinde bulunan Utopia Word Otelde Akdeniz ve Trakya Üniversite Rektörlerinin himayesinde Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Doç. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt başkanlığında 4'ncü Ulusal, Uluslararası Öğrenci Kurumsal Yönetim, Yolsuzluk, Etik ve Sosyal Sorumluluk Konferansı başladı. Konferans; Türkiye, İngiltere, Yunanistan ve Polonya'daki çeşitli üniversitesinden öğretim görevlilerinin yanı sıra Merkez Bankası ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (TÜRMOB)

ve Türk ve yabancı öğrenciler katılımıyla 7 Nisan Cuma gün sona erecek.

Konferansın amacı; dünyada konferans başlıklarında çalışmalar yapan akademisyen, uygulamacıların ve bu alanda lisansüstü tez yazan öğrencilerin bir araya gelerek güncel gelişmeleri uluslararası açıdan tartışmalarla ilgili ortak bilimsel çalışmalar yapmak.

Uluslararası ve uluslararası öğrenci konferansları, 2012 Ağustos ayında Bradford College-İngiltere'de, 2013 yılında Lagos Universitesi-Londra Metropolitan Universitesi ortaklığında Nijerya'da ve 2014 yılında Beyrut' ta bulunan Hariri Canadian Universitesi'nde düzenlenecek. Konferansa konuşmacı olarak katılması planlanan ancak 23 Aralık 2011'de hayatını kaybeden yönetim bilimlerinde önemli çalışmaları bulunan Bilkent Üniversitesi'nde 1988 - 2004 yılları arasında Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreterlik

görevini yürüten Prof. Dr. Ümit Berkman da anıldı. Konferansların 3 ayrı salonda paralel olarak yürütüleceği ve üniversite öğrencilerinin tez çalışmalarını anlatacağı belirtildi.

Başbakanlık Baş Müfettişi Dr. Bülent Tarhan, "sporda yolsuzluk" ve Sayıştay Onursal Başkanı Dr. Hasan Baş ise, "Sayıştay'ın yolsuzlukla mücadelesi" başlıklı konuşmaları 6 Nisan Cuma günü yapacak. Ayrıca Cuma günü Uluslar arası öğrenci konferansında Türkiye, Makedonya, Yunanistan, Iran, Hollanda'dan katılan18 master ve doktora öğrencisi ile Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Muhasebe Denetim Yüksek Lisans öğrencileri tez çalışmalarını uluslararası

jüri önünde sunacak. Tez çalışması en çok beğenilen ve değerlemeden en yüksek notu alan lisansüstü öğrencisine "En Başarılı Çalışma Ödülü" sunulacak. Uluslararası Konferans' ta Romanya, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya, Makedonya, Polonya Nijerya' dan 15 sunum gerçekleştirilecek. Aynı gün gerçekleştirilecek olan 4. Ulusal Konferans' ta ise Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 10 sunum gerçekleştirilecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Akdeniz Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title