Haberler

Alanya'da Yabancılar Cezaevine Fidan Dikecek

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesinde Kurulan L Tipi Cezaevi'nin Bahçesine, İlçede Yaşayan Alman, Hollandalı ve Norveçli Yabancıların da Katılacağı Törenle 2 Bin 500 Zeytin ve Narenciye Fidanı Dikilecek.

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde kurulan L Tipi Cezaevi'nin bahçesine, ilçede yaşayan Alman, Hollandalı ve Norveçli yabancıların da katılacağı törenle 2 bin 500 zeytin ve narenciye fidanı dikilecek.

Mahmutlar beldesinde yapımına 3 yıl önce başlanan ve geçtiğimiz ay açılışı gerçekleştirilen L Tipi Cezaevi'ne, yarın 2 bin 500 zeytin ve narenciye fidanı dikileceği bildirildi. Fidan dikme törenine Alanya Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri ile çevre dernekleri ve ilçede yaşayan çok sayıda Alman, Hollandalı ve Norveçli yabancı katılacak. Fidanların L Tipi Cezaevi'nin dış bahçesine dikileceğini belirten Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Fiden dikme törenine 500'e yakın kişi katılacak. Bunların arasında ilçede yaşayan yabancılar da olacak. Amacımız daha yeşil bir ortam oluşturmak" dedi.

260 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 85 bin metrekare kapalı alana sahip olan cezaevi, yüksek güvenliği, sosyal imkanları ve fiziki koşullarının üst düzeyde olmasıyla dikkati çekiyor. Yapımı 20 milyon YTL'yi bulan ve bugünkü maliyetinin 40 milyon YTL olduğu belirtilen cezaevi ve çevresi, 400 kamerayla 24 saat gözetleniyor. Dokunulduğu anda alarm çalan sensörlü tellerle çevrili cezaevinin etrafında ayrıca 5.5 metre yüksekliğinde ve 720 metre uzunluğunda ihata duvarı bulunuyor. Cezaevi, toplumsal işlevleriyle de önemli bir rol oynuyor.

(RY-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title