Haberler

Akbank'a "Yatırımcı Dostu Şirket" Ödülü

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı, Kurumsal Yönetim İlkelerine Uymanın, Şeffaf Olmanın, Azınlık Haklarına Saygı Göstermenin Sadece Kanunlara ve Kurallara Uygun Hareket Etmek Amacıyla Yerine Getirilmesi Gereken Bir Zorunluluk Olmadığını Belirterek, "Bunun İçin Bankamızın Güçlü Mali Performansının Yanı Sıra, Yaratılan Değerin Dürüstlükle Tüm Paydaşlarca Paylaşılacağının Mesajının Verilm...

Akbank, Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) tarafından "Yatırımcı Dostu Şirket" ödülüne layık görüldü.

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahçuvan, Akbank'ın ödüle layık görülmesindeki temel nedenin, yatırımcı demokrasisine zarar veren kurucu hisse senetlerini geri alması ve bu hisseleri ortadan kaldırması olduğunu ifade etti. Bahçuvan, "Ülkemizde mevzuatın bu işleme izin vermediğini öne sürerek, hiçbir şirketin bugüne kadar gerçekleştirmediği bu işlemi Akbank kendi arzusu ile gerçekleştirmiştir" dedi.

"AKBANK'IN TAVRI DİĞER ŞİRKETLERE DE ÖRNEK OLDU"

Türkiye'de birçok şirketin oy haklarında, temettü haklarında imtiyazları bulunduğunu hatırlatan Bahçuvan, "Akbank tarafından atılan bu adım diğer şirketlere de iyi bir örnek oluşturmuş ve devamında da Sabancı Holding'de benzer bir adım atılmıştır. Kurumsal yönetim konusunda gösterdiği gayret, yatırımcı ilişkilerine verilen önem, şeffaf yönetim tarzı ve yatırımcıların bilgilendirilmesi için gösterdiği çabaların da Akbank'ın bu ödüle layık görülmesindeki katkısı büyüktür" diye konuştu.

"HALKA AÇIK OLMAK FARKLI BİR YÖNETİM KÜLTÜRÜ GEREKTİRİYOR"

"Yatırımcı Dostu Şirket" ödülünü Avrupa Birliği Yatırımcılar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Jean Pierre Paelinck'ten alan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı ise, halka açık bir şirket olmanın çok farklı bir yönetim kültürü ve felsefesi gerektirdiğini vurguladı. Kurumsal yönetim ilkelerine uymanın, şeffaf olmanın, azınlık haklarına saygı göstermenin sadece kanunlara ve kurallara uygun hareket etmek amacıyla yerine getirilmesi gereken bir zorunluluk olmadığını belirten Çulhacı, şunları söyledi:

"5 YIL SONRANIN PİYASA DEĞERİ BU YILIN KARINDAN ÖNEMLİ"

"Akbank'ta hissedar değeri yaratmak esastır. Bunun için hep geleceğe bakılır, stratejiler hissedar değeri yaratmak üzerine kurulur. Bu yılın karı önemlidir, ancak bu yılın karından daha önemli olan 5 yıl sonrasının piyasa değeridir. Bunun için bankamızın güçlü mali performansının yanı sıra, yaratılan değerin dürüstlükle tüm paydaşlarca paylaşılacağının mesajının verilmesi ve uygulanması önemlidir. Akbank sözünü ettiğim özellikleri nedeniyle piyasada en yüksek Fiyat/Defter Değeri çarpanları ile değerlendirilmekte. Biz bu konudaki açıklık ve dürüstlüğümüzün hissedar değeri olarak döndüğüne inanıyoruz."

Akbank, Mayıs 2005'te, ana sözleşmesi gereğince ihraç edilmiş bulunan 2 bin 538 adet kurucu hissesi ve intifa senedinin satın alınması için gerekli yasal prosedürleri başlatmış ve 28 Haziran 2005'te kurucu hisse senetlerinin geri alınmasını sağlamıştı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title