Haberler

Ak Partili Baybatur'dan Başkan Ergün'e Eleştiri

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Başkan Cengiz Ergün'ün rutin belediyecilik hizmetlerini büyük hizmetlermiş gibi pazarlamaya çalıştığını belirterek, "Rutin belediyecilik hizmetlerini olağanüstü projelermiş gibi kamuoyuna sunuyor."

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Başkan Cengiz Ergün'ün rutin belediyecilik hizmetlerini büyük hizmetlermiş gibi pazarlamaya çalıştığını belirterek, "Rutin belediyecilik hizmetlerini olağanüstü projelermiş gibi kamuoyuna sunuyor. Elindeki Şahin'in Doğan olduğuna kendisi inanmış, vatandaş da inanır zannediyor" dedi. AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, yaptığı yazılı açıklamasında Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü eleştirdi.

Başkan Ergün'ün son günlerde basına yansıyan açıklamalarını eleştiren Baybatur, "Manisa kamuoyun son günlerde Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'ün panikle karışık açıklamalarını hayretle izliyor. Sayın Başkan sadece kamuoyunu değil kendi partililerini de şaşırtmaya devam ediyor. Son yaptığı açıklamalarla sadece eleştiri hakkını kullanan ve Manisa'da makyajdan başka bir şey yapılmadığını ifade eden Sayın Milletvekilimizi yalancılıkla itham ediyor. Hatta bir de fetva veriyor, sahurda siyaset yapmanın günah olduğunu ima ediyor, Allah'tan kork diyor! Sayın Ergün 2009'dan bu yana her zamanki gibi sadece saldırıyor. Yaptığı rutin belediyecilik hizmetlerini olağanüstü projeler süsü vererek kamuoyuna sunmaya çalışıyor. Adeta Doğan görünümlü şahin taktiği misali. Satmaya çalıştığı Şahin'in aslında Doğan olmadığını vatandaş da biliyor, kendi partilileri de. Ama çaresizlik bu olsa gerek. Sayın Başkan elindeki Şahin'in Doğan olduğuna kendisi inanmış galiba, vatandaş da inanır zannediyor! Birkaç park bahçe ve havuz süslemesiyle kandırabileceğini zannediyor Manisalıyı! 4 yılda yakıp yıktığı çevresini, belediyeyi ve kamuoyunu sözde toparlamaya, motive etmeye çalışıyor. ve bunu yaparken AK Parti'ye saldırıyor."dedi.

"İYİ NİYETİMİZİ GÖSTERDİK"

Siyaseti kendi egolarımız, kendi çevremiz ve kendi plan ve projelerimiz için değil, Manisa için, Manisalı için yapalım diyerek sözlerini sürdüren Baybatur, "Biz bu konuda daha 1 ay önce iyi niyetimizi çok net bir şekilde ortaya koyduk. Manisa'nın çok önemli iki problemi olan arıtma atık su ve katı atık bertaraf tesisiyle çöp sorunu ilgili elimizden ne geliyorsa yaptık. Beraber Ankara'ya gittik. Çalınması gereken hangi kapı varsa çaldık. ve nihayetinde Manisa'ya gelecek olan 90 milyon TL'lik yatırımın temellerini beraber attık. Bu gerçekten atılması gereken bir adımdı. Beraber attık. Şehrimizin gelecek olan hizmetin siyaseti, partisi olmaz. Böyle inandığımız için zaten doğal olanı yaptık" dedi.

"AK PARTİ DÖNEMİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIKÇA, KOMİK DURUMA DÜŞÜYOR"

Cengiz Ergün'ün her fırsatta kendi yaptıklarından ziyade 2004-2009 yılları arasında AK Parti'nin yaptığı projeleri, hizmetleri itibarsızlaştırma taktikleriyle yok saymaya çalıştığına dikkat çeken Baybatur,

"Kendi yaptığı cılız, sıradan hizmetleri ise göklere çıkarmaya devam ediyor. Daha sayayım mı diye başlıyor, birkaç saniye sonra, başka bir konuya geçiyor. Çünkü liste zayıf! Koca 4 yılda bir şantiye binası, bir köprülü kavşak, birkaç yeniden düzenlenmiş park ve bir de sözde yapılacak projeler. O da ne zaman yapılacakları, ne zaman bitecekleri meçhul. Bunu garipsemiyoruz. Hizmet yapamamış olabilir, bu nedenle afallamış, paniklemiş de olabilirsiniz. Bunlar insani haller. Ama durumunuz bu iken bile kalkıp AK Parti'nin 2004-2009 yılları arasında yaptığı hizmetlerle kendinizi kıyaslamaya kalkarsanız en hafif deyimle, hele şu karnenizle komik duruma düşersiniz" şeklinde konuştu.

"3 KURUŞLUK HİZMETE, 10 KURUŞLUK REKLAM"

AK Parti döneminde yapılan hizmetleri hatırlatan Baybatur, "Sizin bugün "düzenledik" deyip övündüğünüz meydanın altına AK Parti olarak dev otopark yaptı. Siz park bahçe düzenlemeleriyle övünüyorsunuz ya, eleştirdiğiniz 2004-2009 yılları arasında AK Parti Manisa"nın 50 yıllık altyapı problemini çözdü. Bir önceki dönemde başlayan su şebekesinin yenilenme projesi AK Parti döneminde bitirildi. Manisa'ya doğalgaz geldi. Şehrin nefes almasını sağladık. Bir şehirde olmazsa olmaz hizmetleri bir bir hayata geçirdik. Bu şehirde mezbaha yoktu. Manisa'ya modern bir et entegre tesisini kazandırdık. Canlı hayvan borsasını açtık, Manisalıyı kurban alma eziyetinden kurtardık. AK Parti döneminde onlarca ada içi otopark, park ve bahçe, üstgeçit Manisa'ya kazandırıldı. Siz yaptığınız 300 metrekarelik parklar için gösterişli açılışlar düzenlerken AK Parti buna gerek bile duymadı, "sıradan belediyecilik hizmetleridir" dedi ve birçok hizmeti sessiz sedasız Manisalının ayağına götürdü. Fakat siz 3 kuruşluk hizmete 10 kuruşluk reklam yaptınız" ifadelerini kullandı.

"GARİBAN İNSANLARIN AHINI ALDINIZ "

"Ağlayan kaya Niobe'ye can verdik, atıl durumdaki Akpınar'ı ayağa kaldırdık" ifadesini kullanan Baybatur "Akpınar'da Manisalı'ya ücretsiz piknik yaptırdık. Siz geldiniz bu şehrin insanından Akpınar'da piknik yapmak için para almaya başladınız. Siz yapımı yılan hikayesine dönen bir köprülü kavşakla övünürken, AK Parti aynı paraya iki köprülü kavşak yaptı, hizmete açtı. İyi ki de yaptı. Hiç olmazsa size de ufuk oldu bu. Manisa Belediyesi'nin sosyal belediyecilik misyonunu gelir gelmez yok ettiniz. Bu şehirde yaşayan 2 bin 500 gariban vatandaşımızın evine giden sıcak yemeği kestiniz, bu insanların ekmeğiyle oynadınız, o insanların ahlarını aldınız Sayın Başkan. Ağzınızla kuş tutun, bunun bir bedeli var. Bunun bir karşılığı var. ya bu dünyada görürsünüz ya da Ahirette. Ama bir bedeli var. Bunu bilesiniz" dedi.

"İMAR PLANI'NIN ARKA PLANINDAKİ SİNSİ PLANI BOZDUK"

Başkan Ergün'ün "Onların hayalleri yaptıklarımızın ancak gerisinde kalır. Hayalleri yetmez bunlara." sözlerine atıfta bulunan Baybatur, "Neyi hayal ettiniz de biz erişemedik veya Manisalı erişemedi? Manisa'da trafik sorununu çözdünüz de biz mi göremedik, otopark sorununu bitirdiniz de biz mi fark edemedik? Manisa'yı dünya kenti yaptınız da biz mi anlamadık? Neyi hayal ettiniz? Mesela imar planının detaylarını kastediyorsanız doğrudur, biz o kadarını biz hayal edemedik. Neyse ki İmar planının arkasındaki o asıl plan fark edildi de Belediye Meclisi ve halkımız yaptığınız sinsi planı bozdu. Kazdığınız kuyuya düştünüz. Ulaşım mı?

6 ay otobüs seçmekle uğraştınız, sonra şehir içi ulaşımda sözde devrim yaptınız. Ne oldu? Evet devrim oldu, vatandaşı çileden çıkaran bir devrim! Klimaları çalışmayan son model araçlarla, Manisalıları terlettiniz. Düzensiz bir ulaşım sistemi ile Manisaları adeta labirent içinde gezdirdiniz" diye konuştu.

TAMER AKKAL'A ÖNERİ

Açıklamasının devamında MHP İl Başkanı Tamer Akkal'ı da eleştiren Baybatur, "Bize 'En son ne zaman çarşıda yürüdün?' diye soran MHP'nin İl Başkanı Sayın Tamer Akkal'a bir öneri; "Sayın Başkan, ben hep çarşıdayım. Asıl siz nerdesiniz? Mesela siz herhangi bir durakta hiç otobüs beklediniz mi? Vatandaş her gün bekliyor, bir de siz deneyin, ulaşımda şehri ulaştırdığınız rezaleti bir görün. Sonra da Sayın Belediye Başkanı'na konuyu aktarın. Belki sizi dinler, gerçi hiç bir konuda dinlemedi ama bu kez belki bir umut!" dedi.

"AK PARTİ'YE NE DEDİLERSE BAŞLARINA O GELDİ"

Cengiz Ergün'ün 'Allah'tan Korkun' şeklinde basına yansıyan sözlerini değerlendiren Baybatur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Allah'tan korkuyoruz. ve hayatımızı bu düstur doğrultusunda idame ediyoruz. Bizim için ölçü Allah rızası ve milletimizin memnuniyetidir. Çizgimiz net. Ama Sayın Başkan'ın ve çevresindekilerin koltuk için neler yapabildiklerine 2009 yerel seçimlerinde fazlasıyla şahit olduk. Zaten işin garip olan tarafı da bu. Bizi Allah'tan korkun diyerek yalancılıkla itham edenler, 2009 yerel seçimleri öncesinde akla hayale gelmedik iftiralar ve yalanlarla ne değerleri mübah saydıklarını unutuyorlar. Allah herkesin ne yaptığını çok iyi görüyor, biliyor. Seçimden önce ve sonra attıkları iftiralar rağmen 2004-2009 yılları arsında tek bir mahkeme kararı yok, tek bir usulsüzlük yok. Attıkları iftiranın altında ezildikçe hata yaptılar. Bugün Sayın Başkan ve çevresindekiler çete suçlamasıyla yargılanıyor. İthamlar çok ciddi. Ayrıca görevi kötüye kullanmaktan açılan davalar var. Acı bir gerçektir ki Ergün ve MHP'li Belediye AK Parti için ne iftira attıysa, bugün benzer şeyleri yaşamaktadır. Ne dedilerse başlarına o geldi." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title