Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4) "Bütün milli güçleri tek bir hedef etrafında birleştireceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün milli güçleri tek bir hedef etrafında birleştireceğiz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza, Arnavut demeden nasıl İstiklal Harbi'nde biraraya gelinmişse, nasıl Erzurum, Balıkesir kongrelerinde biraraya gelinmişse AK Parti kadrolarında da biraraya gelinecek ve yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, il kongrelerini Erzurum'da başlattıklarını belirterek, "Önce, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi'nin gerçekleştiği salona gittim ve orada İstiklal ateşini yakan o değerli ecdadın huzurunda, onların iznini alarak il kongremize geçtim. Şunu işaret ettik. Nasıl Erzurum Kongresi bir İstiklal meşalesini yakmıştı bizim Erzurum il kongremiz yeni Türkiye'de yeni dönemin ilk işaretlerinin verildiği mekan oldu" diye konuştu.

Erzurum kongresinde gördükleri coşkunun muhteşem olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Erzurumlu, Karslı, Balıkesirli, Kırklarelili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden coşkulu kongrelerdi" dedi.

Erzurum kongresinden Kars'a geçtiklerini kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Serhat Kars'ta Allahu Ekber şehitlerinin huzurunda bu sefer yine aynı kararlılıkla yeni Türkiye yolunda yükselen küresel güç olarak yeni Türkiye'yi inşa etme yolundaki kararlılığımızı teyit ettik. Oradan Balıkesir'e geçtik. Bu hafta böyle yaptık, bundan sonra da yapacağız. Bir gün sabah doğuda olacağız, öğleden sonra batıda ya da bir gün doğuda ikinci gün İç Anadolu'da ya da Trakya'da. Belki zor olacak ama herkese şunu göstereceğiz, doğusuyla,  batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her yerde varız, her yerde olmaya devam edeceğiz.

Erzurum'dan niye Balıkesir'e gittik biliyor musunuz? Çünkü 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi toplanmıştı. 26 Temmuz 1919'da da Balıkesir Kongresi. 15 Mayıs 1919'da İzmir işgal edilmişti. Daha Atatürk Samsun'a çıkmadan 17 Mayıs 1919'da Vehbi Bey 41 yiğit arkadaşıyla birlikte Balıkesir'de Alacamescit'te toplanıp Kuvayi Milliye'yi ilan etmişti."

Herkesi bir kez daha o yılları tezekkür ve tefekkür etmeye davet ettiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"İzmir işgal edilmiş herkes yeis içinde. 2 gün sonra Vehbi Bolak rahmetli ve arkadaşları Alacamescit'te toplanıyor. Allah huzurunda ve millet huzurunda söz veriyor ve Kuvayi Milliye ateşini yakıyor. Aynı şekilde 23 Temmuz'da Erzurum'da doğulu yiğitler toplanıyor. Egeli efeler doğulu dadaşlarla birlikte aynı günlerde aynı sesi veriyorlar Türkiye'ye ve bütün dünyaya, bu topraklar ve bu millet ebediyyen hür ve istiklaline sahip olacaktır ve milli iradesi egemen kılınacaktır. Erzurum Kongresi'nin mesajı odur. Milli irade amir kılınacaktır ve her türlü işgale karşı ülke toprakları savunulacaktır."

"Her bir  vatandaşımızın gönlüne girmedikçe Türkiye'de siyaset yapılamaz"

Yeni Türkiye'yi inşa ederken aynı mesajı bu sefer Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'ndan verdiklerini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Diğer parti genel başkanlarına buradan sesleniyorum, Türkiye'yi gezen derken biz size herhangi bir şekilde sizi zora sokmak için söylemiyoruz. Sizi güzel bir şeye davet ediyoruz. Nasıl biz yapıyorsak, siz de yapın. Bu olması gerekendir. Bir gün doğuda olun, bir gün batıda, bir gün Anadolu'da bir gün Trakya'da, bir gün Karadeniz'de bir gün Akdeniz'de. Her bir  vatandaşımızın gönlüne girmedikçe Türkiye'de siyaset yapılamaz.

Nasıl ayırt edebiliriz, Abbas Necati Bey Erzurum Kongresi'nde Dersim mebusu. Tarih 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi'ne katılıyor. Dersimli ve oradaki milli irade ve milli istiklal mücadelesine öncülük ediyor. Vehbi Bolak Bey Balıkesir'de ondan 3 gün sonra aynı yemini ediyor. Şimdi burada Türkiye'de etnik ve mezhep temelli ayrımcılık yapanlara bir bölgeyi diğerine üstün kılanlara soruyorum, Dersimli Abbas Necati ile Balıkesirli Vehbi Efendiyi biraraya getiren ruhtan niçin rahatsızsınız? Niçin bu ruhun tekrar uyanması yönündeki gayretleri sendeletmeye çalışıyorsunuz? Bizim için çözüm süreci Kuvayi Milliye sürecinin bir devamıdır. Balıkesir'de vurguladım biz AK Parti kadroları Kuvayi Milliye bilinciyle, şuuruyla, misyonuyla hareket ediyoruz, etmeye devam edeceğiz ve bütün milli güçleri tek bir hedef etrafında birleştireceğiz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza, Arnavut demeden nasıl İstiklal Harbinde biraraya gelinmişse, nasıl Erzurum, Balıkesir kongrelerinde biraraya gelinmişse, AK Parti kadrolarında da biraraya gelinecek ve yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

Çözüm sürecinin Kuvayi Milliye'ye alternatif olmadığını, sürecin Kuvayi Milliye'nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adı olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

"Kılıçdaroğlu'nun son demeçleri gerçekten ibretlik"

Muhalefetin genel başkanlarının küçük hesaplar içinde  kendi dar mahallelerine hitap etmeye devam ettiklerini belirten Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son demeçlerinin ibretlik olduğunu söyledi.

CHP'ye gönül vermiş vatandaşları bunları dikkatle düşünmeye davet eden Davutoğlu, devamla şöyle konuştu:

"HDP ile bir koalisyon ihtimali sorulduğunda Diyarbakır'da '24 saat bile siyasette uzun bir süredir olabilir' intibanı veren sözler sarfetti. Hiçbir beis yok, Türkiye'de her siyasi parti diğerleriyle görüşebilir ama İzmir'e gidip ulusalcı olup, Diyarbakır'a gidip başka bir dil kullanmak işte bu iki yüzlülüktür. Bizim Erzurum'da ve Balıkesir'de, Kars'ta ve Kırklareli'nde yaptığımız konuşmaları alsınlar aynı dili konuşuyoruz, aynı kavramları kullanıyoruz, aynı siyaset üslubunu benimsiyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Onlar ise gittikleri her yerde farklı dillerle halkı bir şekilde geçici bir süre oyalamaya çalışıyorlar.

Yine Kılıçdaroğlu'nun çok önem verdiğim bir açıklaması oldu. Bir partiliye öfkeyle kızdıktan sonra 'bu partiye demokrasiyi ben getirdim' dedi. Bu altı çizilecek bir şey, bu bir itiraf. Demek ki bu partide daha önce demokrasi yoktu tek parti dönemlerinde ve diğer dönemlerde. Dediğimizi teyit ediyor. Demokrasi CHP'ye hiç uğramadı zaten. Bunu teyit ediyor Kılıçdaroğlu. O salonda Sayın Deniz Baykal var mıydı, bilmiyorum. Deniz Baykal'a sormak lazım Sayın Kılıçdaroğlu'ndan önce CHP'de demokrasi var mıydı, yok muydu? Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. İşte aramızdaki fark bu. O reddi miras eder ya da mirasıyla yüzleşmekten kaçınır. Biz ise hem AK Parti mirasını hem Türkiye Cumhuriyeti mirasını hem de bu milletin derin tarihi mirasını göğüsle, göğsümüzde gururla omuzlarımızda taşıyoruz, göğsümüzde yaşatıyoruz."

Gelecek hafta Cumartesi günü Yunanistan'a ziyareti olacağını ve oradan Van'a geçeceğini belirten Davutoğlu, "Pazar sabahı Van'da, öğleden sonra Eskişehir'de olacağım. Nakış nakış işleyeceğiz Türkiye'nin haritasını gönüllerimizde ve vatandaşlarımızın gönüllerinde" dedi.

Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığı

Davutoğlu, 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle Türkiye'nin G-20 dönem başkanı olduğunu ve G-20 zirvelerine başkanlık ederek dünya ekonomisine yön verecek bir ülke konumunda olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "Artık 'büyük ülkeler toplanıp  acaba bizim kaderimizle ilgili ne karar alacaklar' diye bekleyen, kaygıyla izleyen bir ülke yok. Artık büyük ülkelere de gelişmiş ülkelere de gelişmekte olan ülkelere de başkanlık yapan, küresel güç olan Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Herkes buna alışsın herkes bu yeni gerçeği kabullensin" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin dönem başkanlığında bir taraftan dünya ekonomisinin yüzde 2 oranında büyüme rakamlarına ulaşması için alınacak tedbirleri görüşeceklerini, diğer taraftan da en az gelişmiş ülkeler ile en gelişmiş ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracak tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının dünya ekonomisine de Türkiye'nin dış politikasına da yepyeni ufuklar kazandıran bir yeni dönem olacağını söyledi.

Davutoğlu'na, konuşmasının ardından Almanya'da düzenlenen şampiyonada dünya dördüncüsü olan Karate Milli Takımı çiçek verdi. Davutoğlu, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Davutoğlu, daha sonra kürsüde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Ahmet Cantürk, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve Zihinsel Engelliler Konfederasyonu Başkanı Ömer Koç'un verdiği çiçeği alarak kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Balıkesir Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title