Haberler

AK Parti Siyaset Akademisi

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi Bakacakkadı 10. Yıl Atatürk Tatil Köyü'nde Devam Eden ve 20 Gün Sürecek Olan AK Parti Siyasiet Akademi'nin 5.ve 6. Gün Dersleri de Tamamlandı.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi Bakacakkadı 10. Yıl Atatürk Tatil köyü'nde devam eden ve 20 gün sürecek olan AK Parti Siyasiet Akademi'nin 5.ve 6. gün dersleri de tamamlandı.

Her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan Siyaset Akademisi'nin 5. ve 6. dersleri 100. Yıl Atatürk Tatil Köyü'nde devam etti. 23 Nisan'da başlayan ve toplam 20 gün sürecek olan siyaset Akademisi'nin 5. dersinde Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Musa Eken, tarafından Belediyelerin Yönetim Yapısı ve Yerel Yönetim Mevzuatı anlatıldı. Belediye Başkanı, belediye meclisinin görev ve yetkileri, büyükşehir belediyelerinin farkları, belediyeler ile diğer yerel yönetim organları arasındaki karşılaştırmalar, köy ve il özel idaresinin yerel yönetim içindeki konumu, merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki görev ve yetki bölüşümü gibi konuları anlatan Prof.Dr. Eken, “Gelişmiş ülkelerde yerel yönetimlere aktarılan pay bizim ülkemize göre çok daha fazladır. Ayrıca yerel yönetimlere bir çok başka kaynak da tahsis edilmiştir gelişmiş ülkelerde.Belediyelerin kaynaklarının arttırılması çalışmalardaki etkinliği ve verimliliği doğrudan olumlu şekilde etkiler. Güçlü bir demokrasi için ve gelişmişlik düzeyi daha yüksek bir ülke için mutlaka yerel yönetimleri, belediyeleri güçlendirmeliyiz” dedi.

Özellikle programa katılan belediye başkanlarının çok büyük bir ilgiyle takip ettikleri ve sorular sorduğu dersin sonunda Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından Prof. Dr. Eken'e verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür plaketi, ile Devrek ilçe teşkilatı adına AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar tarafından dünyaca ünlü Devrek bastonunu hediye edildi. Her geçen gün ilginin arttığı gözlenen Siyaset Akademisi Zonguldak Bölge eğitim programının 5.gününde 280 kişinin katıldığı belirtildi.

6. GÜNDE KİŞİSEL GELİŞİM Programın 6. gününde Akademinin lokomotifi konumundaki Kişisel Gelişim konusundaki ilk ders verildi. Katılımcıların en yüksek motivasyonunun tesis edildiği program Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in ikram etitği Safranbolu lokumunu yenilmesi ile başlanıldı "Tatlı yiyelim, tatlı bir eğitim alalım" temennilerinin ardından NLP bilimini kültürel kaynaklar ışığında yorumlayarak sistemleştiren ilk ve tek kişisel gelişim uzmanı olan Muhammed Alpkent tarafından “Toplum Önünde Etkili Konuşma” konusu anlatıldı. Siyasetle ilgilenenler için "Olmazsa olmaz" konumunda ki “Toplum Karşısında Konuşma”nın daha verimli olunabilmesi noktasında konuşmacıda bulunması gereken "Sosyal cesaret" 'konuşma zekası" "söz sanatı" "diksiyon" gibi konularda akıcı bir üslupla tespitler ve açıklamalar yapan Alpkent, daha etkili bir konuşmacı olabilmek için yapılması gerekenleri de örnekleriyle ortaya koydu. İnsanın bir topluluk önünde konuşurken karşılaşacağı en önemli sorunun heyecan olduğunu vurgulayan Alpkent şöyle devam etti:

“Konuşmacının heyecanlanması için 2 nedenden bahsedilebilir. Biri kişinin kendini dinleyicilerden daha yetersiz görmesi diğeri ise kişinin kendini dinleyicilerden daha üstün görmesi. Her iki durum birbirinin zıttı da olsa her ikisi de heyecana yol açar. Bu heyecanı yenmenin yolu ise insan olma düzleminde tüm insanların eşit olduğu inanç ve anlayışını benimsemektir.” Üç saat kadar süren eğitimin sonunda Alpkent'e il başkan vekili Abdülkerim Gün tarafından teşekkür plaketi, Devrek ilçe başkanı Özcan Özmekik tarafından Devrek bastonu ve Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından Safranbolu evi maketi hediye edildi. Hediyelerden sonra Alpkent, ilk defa bu kadar çok hediyeyi birden aldığını söyleyerek gösterilen misafirperverlik nedeniyle herkese teşekkür etti. Bu arada Alpkent'in beraberinde getirdiği kitaplarının kısa sürede tükendiği ve kitap alanların kitaplarını Alpkent'e imzalattırdıkları gözlendi.

(SD-ET-Y) 04.05.2008 14:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title