Haberler

AK Parti'li Çelik'ten Cumhurbaşkanı Seçimleriyle İlgili Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Halkın Derdiyle Dertlenen Bir Cumhurbaşkanı Seçeceklerini, Çankaya ile Hükümet Arasındaki Gerginliğe Türk Milletinin Tahammülünün Kalmadığını Belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, halkın derdiyle dertlenen bir cumhurbaşkanı seçeceklerini, Çankaya ile hükümet arasındaki gerginliğe Türk milletinin tahammülünün kalmadığını belirtti.

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği, Faruk Çelik tarafından açıldı. Açılışın ardından 50 yatak kapasiteli sağlık ocağını gezen Çelik, muayene için gelen hastaların problemlerini dinledi. Çelik, cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili yapılan tartışmalara temas ederek, "Meclis nasıl toplanacak, nasıl cumhurbaşkanı seçecek, bunlar iç tüzükte kanunlarda açıktır. Bugüne kadar bu parlamento bu şekilde çok cumhurbaşkanı seçmiştir. Bugün AK Parti iktidarının cumhurbaşkanı seçmemesi için feryat edenler, olmadık hukuk dışı bazı hususları ortaya koyanlar, biliniz ki, hukuk çerçevesinde konuşmayıp siyaset yapıyorlar. Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Bunlara sakın prim vermeyin. Türkiye demokratik, laik, hukuk devletidir. Cumhurbaşkanı seçimi her zaman önemli olmuştur. Bu dönemde de önemlidir. Ama biz Allah'ın izniyle bu dönemde, halkla, milletle kol kola, milletin derdiyle dertlenen bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Tepeden tırnağa kadar bütün kurumlarımız iç içe, kol kola olmalı. Yeteri kadar düşmanı var Türkiye'nin, yeteri kadar problemi var. Etrafımız ateş çemberi, böyle bir sıkıntılı ortam içerisinde kurumlar arasındaki sıkıntıya bizim tahammülümüz yok. Çankaya ile hükümet arasındaki gerginliğe Türkiye'nin tahammülü yok. Çankaya ve hükümet arasındaki gerginliğe bu milletin tahammülü kalmadı. Dostluk varken, kardeşlik, dayanışma varken, anlamsız gerilim ortaya çıkaranlara sesleniyorum. Siz Türkiye'den, 70 milyondan mı yanasınız, yoksa başka şeylerden mi yanasınız? Lütfen bunun muhasebesini yapsınlar" diye konuştu.

Bursa'daki sağlık meselelerine de temas eden Çelik, hastanelerdeki koğuş sistemine son vereceklerini belirterek, "Çok kısa bir süre içerisinde Bursa'daki hastanelerde tekli ya da çiftli oda sistemine geçeceğiz. İlaçta KDV'yi aşağı çektik, hastaneleri birleştirdik. Yenişehir'de oturan bir işçinin gidip Çekirge'de muayene olmasına gerek yok. Hangi sosyal kuruma bağlı olursan ol, bulunduğun yerde hizmet alacaksın. Özel hastaneler dahil bütün hastanelerin kapıları sana açık. Ola ki Türkiye'de tedavi imkanı bulunamayıp dışarıya gitmesi gereken işçimize de, esnafımıza da, Emekli Sandığı mensubu memurumuza da yurt dışında tedavi imkanı verilmesini kanuni bir zemine oturttuk. Eşitlik getirdik. Memura yurt dışı tedavisi var, ama işçiye, esnafa yok. Böyle bir ayrımcılık olamazdı. Biz bunları kaldırdık çöpe attık" dedi.

Hastane personelini hastalara güler yüzlü ve şefkatli olmaları hususunda uyaran Çelik, "Bu konuda aksama varsa, hasta itilip kakılıyorsa, biz üzerimize düşen görevi yaparız. Bu olumsuzlukları sergileyenleri o kurumlarda barındırmayız" diye konuştu.

2007 yılında yapılacak olan seçimler için hükümet olarak belirli bir seçim bütçesi ayırmadıklarını anlatan Faruk Çelik şunları söyledi:

"2007 yılı seçim yılıdır, sakın bizden popülist politika beklemeyin. Ne olur bize bir 100 YTL verin, 50 YTL daha fazla verin gibi işi bozucu şeyler istemeyin. Yani araba raydayken, arabayı tekrar uçurumdan uçuracak taleplerde bulunmayın. 70 milyonun hakkı hukuku hepimize geçerli. Çok rahat bir şekilde biz size 10 katrilyon lira para dağıtırız. Seçimlerde hepiniz kasketlerinizi, külahlarınızı havaya atarsınız. Helal olsun dersiniz, ama 10 katrilyonun bedelini seçimlerden sonra siz ödersiniz. Eskiler bunu size ödettiler. Geçmişteki siyasetçiler bunu ödettiler. Bizden böyle bir şey istemeyin. Başbakan, seçim ekonomisi yapmayacağım diyor. Türkiye basamakları kademe kademe çıkıyor, aynı çıkışı sürdürelim. Ülkenin kaynaklarını gereksiz yere kullanmayalım."

(UU-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title