Haberler

AK Parti Kocaeli Milletvekili Şeker'den "deprem" uyarısı Açıklaması

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, koronavirüs (Kovid-19) salgını ile karşı karşıya kalınan bir dönemde deprem gerçeğinin de unutulmaması gerektiğini belirterek, "Kaçak inşaata göz yumulmamalı, sıkı denetim yapılmalı, riskli alan üzerinde bulunan binalar bir an önce taşınmalı,...

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, koronavirüs (Kovid-19) salgını ile karşı karşıya kalınan bir dönemde deprem gerçeğinin de unutulmaması gerektiğini belirterek, "Kaçak inşaata göz yumulmamalı, sıkı denetim yapılmalı, riskli alan üzerinde bulunan binalar bir an önce taşınmalı, riskli yapılar yenilenmeli ve izinsiz binaların yapımına engel olunmalı." dedi.

Şeker, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında depreme karşı alınması gereken önlemlere değindi.

Depremin koronavirüsten daha tehlikeli olduğunu savunan Şeker, şimdiye kadar dünyada 6 bin kişinin koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğini ancak sadece 1999 yılındaki depremde Kocaeli'de 18 bin kişinin öldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin dünyanın etkin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu anımsatan Şeker, koronavirüse karşı alınan önlemlerden daha fazlasının depreme karşı alınması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti hükümetlerinin depremden korunmaya yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Şeker, Yapı Denetim Kanunu, Türkiye Deprem Bina Yönetmeliği başta olmak üzere birçok alanda yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Depremde yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Şeker, "Kaçak inşaata göz yumulmamalı, sıkı denetim yapılmalı, riskli alan üzerinde bulunan binalar bir an önce taşınmalı, riskli yapılar yenilenmeli ve izinsiz binaların yapımına engel olunmalı. Belediyelerimiz imar planlarını, fay hatlarına, alüvyon ve çökme bölgelerine göre yeniden gözden geçirmeli. Fay hatları ve çökme bölgeleri imara kapatılmalı. Kentsel dönüşüm için ilgili bakanlıklarla irtibata geçilmeli. Deprem öncesi yapılan bütün binalar kontrol edilmeli." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title