Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

" Kur'an kursu ve imam hatip okulunun yasak olduğu, imam hatip okulunda okuyanların önüne 50 bin engel çıkarılarak üniversitelere girmesinin yasaklandığı, insanların neredeyse 'Allah' demesinin yasak olduğu dönemlerden geldik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kur'an kursu ve imam hatip okulunun yasak olduğu, imam hatip okulunda okuyanların önüne 50 bin engel çıkarılarak üniversitelere girmesinin yasaklandığı, insanların neredeyse 'Allah' demesinin yasak olduğu dönemlerden geldik" dedi.

Kurtulmuş, yakınlarına bayram ziyareti için geldiği Burdur'un Gölhisar ilçesi Armutlu Mahallesi'nde, hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Muhammed Hamdi Yazır Erkek Kur'an Kursu'nun açılışı ve Ebu Bekir Sıddık Camisi'nin temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, kursa Kur'an tefsiri bulunan, aynı zamanda tercüman, hattat ve din adamı olan Elmalılı Hamdi Yazır isminin verilmesinin ayrı bir kadirşinaslık olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "İnşallah Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Kursu'ndan yetişecek evlatlarımız, Elmalılı Hamdi Yazır'ı da aşacak şekilde kuvvetli müfessirler olsunlar, kuvvetli muhaddisler olsunlar, kuvvetli fıkıh adamları olsunlar, kuvvetli İslam tarihçileri olsunlar. İslami geleneği bu topraklarda yaşatan çok önemli isimlerin yetişmesine de Elmalılı Hamdi Yazır'ın ismi vesile olsun" diye konuştu.

Türkiye'de bir zamanlar Kur'an okunmasının yasaklanmaya çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye çok zor dönemlerden geçti ama unutmayın ki bu zor dönemlerde hep sizin gibi halkın bu işe sahip çıkmasıyla Müslümanlık duygusu bugünlere kadar geldi. Bu toplumun en önemli sosyolojik motivasyon unsuru Müslümanlık duygusudur. Kur'an okumanın yasaklandığı, Allah demenin yasaklandığı, 18 yıl boyunca 'Tanrı uludur, Tanrı'dan başka yoktur tapacak' diye bir sesin, ezan diye bu millete yutturulduğu, böyle dönemlerden geçildi. Kur'an kursu ve imam hatip okulunun yasak olduğu, imam hatip okulunda okuyanların önüne 50 bin tane engel çıkarılarak üniversitelere girmesinin yasaklandığı, insanların neredeyse 'Allah' demesinin yasak olduğu dönemlerden geldik."

Kurtulmuş, bugünkü kolay günlere bakarak gevşemeyeceklerini, azimlerini daha fazla artıracaklarını dile getirdi.

Kur'an'ın toplumun ruhumu ve mayasında bulunduğunu vurgulayarak, Müslümanlığın bu memleketin en büyük sosyal gücü olduğunu söyledi,

Konuşmaların ardından Burdur Müftüsü Osman Artan tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Burdur

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title