Haberler

Ağrı'da etkili olan yağışlar çiftçiye umut oldu

Güncelleme:

Ağrı'da etkili olan yağışlar çiftçiye umut olduAĞRI Ağrı'da, kuraklık korkusu yaşayan çiftçilerin yüzü etkili olan yağışların ardından güldü.

Ağrı'da etkili olan yağışlar çiftçiye umut oldu

AĞRI Ağrı'da, kuraklık korkusu yaşayan çiftçilerin yüzü etkili olan yağışların ardından güldü.

Ağrı'da tarım yapan çiftçiler, geçen yazın kurak geçmesi nedeniyle bu yılda aynı korkuyu yaşarken, etkili olan yağışlarla birlikte yeniden umutlandı. Kış mevsiminin yoğun kar yağışıyla geçmesinin ardından Nisan ayında da yağmurların etkili olması nedeniyle çiftçilerin kazdıkları çukurlar suyla doldu. Bu durum çiftçinin yüzünü güldürürken, tarımda da verimlilik beklentisini arttırdı.

"Bu seneden çok umutluyuz"

Bu yıl tarlalardan verim alabileceklerini söyleyen çiftilerden Muhammed Doğan, "Bu sene karların erimesiyle beraber tarlamıza geldik. Çok fazla kar yağdı bu sene. Bizler de korktuk çok fazla su olduğu için. Sular buğdaya girmesin diye gelip önlemlerimizi aldık. Suyun yolunu açtık. Allah'ın izniyle bu sene tarlaların daha verimli olmasını diliyoruz. Bu seneden çok umutluyuz. Geçen sene açtığımız su kanalları doldu taştı. Geçen sene hiç su yoktu ama bu sene maşallah bütün kanallarımız su dolu" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title