Haberler

Ağar: ''Tehditler Varsa, Seçimle Neticelenir''

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Bu kadar ağır tehditler varsa, bu tehditler millet nezdinde de varsa, demokraside bu bir seçimle neticelenir'' dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Bu kadar ağır tehditler varsa, bu tehditler millet nezdinde de varsa, demokraside bu bir seçimle neticelenir'' dedi.

Ağar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesinin düzenlediği geleneksel ''Çankaya Toplantıları''na konuk oldu.

Burada konuşan ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Ağar, Türkiye'nin, tarihinin her döneminde önemli bir ülke olduğunu belirtti.

AK Parti'nin millet tarafından sorunlarına çözüm olacağı beklentisiyle iktidara getirildiğini ifade eden Ağar, 2002 genel seçimlerinden bu yana ülkenin ''bir gram ilerlemediğini'' savundu.

Mehmet Ağar, TÜSİAD'ın açıklamaları ve erken seçim ile ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''TÜSİAD tenkit ediyor hükümeti; (Toplumu gerginleştiriyorsunuz, ekonomide dengeyi bozuyorsunuz ama istikrar için de erken seçim olmaz) diyor. Peki çözümünüz ne? Madem ülke kötü yönetiliyor, çözümünüz ne? Çözüm yok. Bu kadar ağır tehditler varsa, bu tehditler millet nezdinde de varsa, demokraside bu bir seçimle neticelenir. Demokraside başka bir alternatif var mı?''

Yapılacak bir seçimi erken seçim olarak görmediğini kaydeden Ağar, şöyle devam etti:

''Türkiye'de 1950'den bu yana ve Avrupa'da 4 yılı aşan bir sürede seçim olmadı. Bunu erken seçim olarak görmüyorum. Güneydoğu meselesinde çare yerine terör ürüyor. AB süreci durağanlığa geldi, bir hareketlilik gözükmüyor. Genel güvenlik, asayiş anlamında özellikle büyük şehirlerde şikayetler var. Çiftçi, köylüden başlayan esnaflarda, emeklilerde, KOBİ'lerde büyük sıkıntılar var. Ekonomide en son ortaya çıkan bir dalga Türkiye'de yüzde 20 devalüasyon ortaya getirdi. Herkesin borç portföyü yükseldi. Tabii olarak ikinci bir dalgadan korkuyorlar. Erken seçim kararıyla (Brezilya'da olduğu gibi daha yüksek bir devalüasyon gündeme gelir mi?) gibi bir korku var. Zannetmiyorum. Brezilya'nın sosyolojik şartlarıyla Türkiye'nin şartları başka. Dolayısıyla erken seçim ilan edilmesinin ateş düşürücü etkileri de olabilir. Millete gitmenin dışında başka çare var mı?''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title