Haberler

Afyonkarahisar: Vali Dilek'in Veda Ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Tarafından Danıştay Üyeliği'ne Seçilen ve Önümüzdeki Günlerde Kentten Ayrılacak Olan Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay Üyeliği'ne seçilen ve önümüzdeki günlerde kentten ayrılacak olan Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

İlk olarak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Melih Yurter'i ziyaret eden Vali Dilek, Afyonkarahisar'ın idarecilik yaptığı son yer olacağını söyledi. Herkesin bir şekilde idareye katkı sağladığını kaydeden Dilek, "İnsan, tek başına değildir. Eğer bir şeyler yapıldıysa bunda en alt birimden en üst birime kadar herkesin bir katkısı vardır" dedi. ATSO Başkanı Melih Yurter ise, Vali Muzaffer Dilek'in Afyonkarahisar'da birbirinden değerli çalışmalara imza attığını ifade etti. Vali Dilek'in görevi boyunca ele alınmamış konulara el attığını belirten Yurter, "Geride bıraktığımız 4 yıl çok güzel geçti. İş dünyasına önem verdiniz. Yaptığımız çalışmalarda bize destek oldunuz. Bazen de bir baba gibi bize yol gösterdiniz. Ayrıca ilimizin tarihine ve kültürüne verdiğiniz değerden dolayı da size şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Vali Dilek, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İbrahim Kavas'ı ziyaret etti. Vali Dilek'in, kente unutulmaz hizmetler yaptığını belirten Kavas, "İlimizde çok değerli çalışmalar yaptınız ve pek çok kazanım sağladınız. Afyonkarahisar sizi unutmaz. Özellikle Frig Vadisi ve tarihi evleri restore çalışmalarınız, ilimiz açısından son derece önem arz ediyor. İlimizden ayrılmanız bizi fazlası ile üzüntüye sevk etti. Fakat, Ankara'da güzel bir noktada görev yapacak olmanız da bizi sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

Vali Muzaffer Dilek, son olarak Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Oruç'u makamında ziyaret etti. Ziyarette borsanın yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Burada konuşan Vali Muzaffer Dilek, hayvan pazar park yerinin Afyonkarahisar için önemli olduğunu vurguladı. Dilek, "Bir yatırım yaparken yapacağınız yer çok önemli. Özellikle hayvan pazarı gibi yatırımları düşünürken çok ileriyi düşüneceksiniz, çünkü konutlar bir ili çok çabuk kuşatıyor. Hayvancılıkta ileri bir noktada olan Afyonkarahisar'ın Ticaret Borsası olarak ayrı bir mekanın bulunması gerekiyor. Bu konuda başlanılan çalışmaları geç kalınmış olarak görüyorum" dedi. Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Oruç ise, hayvan pazar park yerinin yapımına önümüzdeki bahar başlanacağını belirterek, "Geçtiğimiz hafta ihale ilanını yayınladık. 5-6 firma başvuruda bulundu ve taslakları verdik kendilerine, gerekli çalışmalar yapılıp ihaleye çıkarılacak. Sayenizde hayvan pazarı ile ilgili çok hızlı yol aldık. İnşallah bundan sonra da layığı ile bitireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title