Haberler

Afyonkarahisar: Deniz Turizmine Alternatif Termal Turizm

Afyonkarahisar'daki termal tesisler, yaz aylarında tatillerini denizde geçirmek istemeyen yerli ve yabancı turistlere, hem şifa bulabilecekleri hem de tatil yapacakları alternatif turizm seçeneği sunuyor.

Afyonkarahisar'daki termal tesisler, yaz aylarında tatillerini denizde geçirmek istemeyen yerli ve yabancı turistlere, hem şifa bulabilecekleri hem de tatil yapacakları alternatif turizm seçeneği sunuyor.

Yıl boyunca Türkiye'nin pek çok yerinden hastaların derdine derman bulmak için geldiği Afyonkarahisar'da, termal tesisler deniz turizmine alternatif oluşturuyor. Afyonkarahisar'a tatile gelen turistler, hem termal suyun yararlarından faydalanıyor hem de tatil yapıyor. Müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan Afyonkarahisar'daki termal tesislerde, tedavi ve eğlence amaçlı hizmet bir arada sunuluyor. Thermal Resort Oruçoğlu Otel Halkla İlişkiler Müdürü Hayriye Koca, sahil turizmine alternatif olarak konuklarına hizmet verdiklerini belirtti. Afyonkarahisar'ın bütün illerin, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük illerin kesiştiği noktada yer aldığını vurgulayan Koca, günlük yol trafiği içerisinde sahile geçişlerde ya da sahilden dönüşlerde kentteki tesislerin tercih edildiğini söyledi. Termal tesislerin, yaz döneminde bir yaz oteli gibi hizmet vererek sahil turizmine alternatif oluşturduğunu ifade eden Koca, "Ayrıca müşterilerin hareketliliğine bakılarak da tatil tercihlerinin değiştiğini görebiliyoruz. Temmuz ayı içerisinde tesisimizin bugünkü doluluk oranı yüzde 65-70 civarındadır. İnsanlar, yaz aylarında da termal tesisleri tercih edebiliyorlar. Konuklarımızın termal tesisleri yaz aylarında tercih etmelerinin en önemli sebebi, hem tatil yapmaları hem de tatil yaparlarken tedavi olabilmeleri. Özellikle, romatizmal rahatsızlıklar, kireçlenmeler, vücut ağrıları, eklem ağrıları üzerinde termal suyun etkili olması insanların tatil planlamalarını termal tesislere yönlendiriyor" diye konuştu.

Koca, termal tesislerin tercih edilmesinde termal suyun sağladığı yararlar dışında, ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon, bakım üniteleri, özel aile banyoları, havuzlar, sauna, jakuzi gibi hizmetleri vermelerinin de büyük bir etken olduğunu sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar'daki şifalı termal suları, ağrılı romatizmal hastalıklardan lumbago, siyatik, bel fıtığı, nevrit, nevralji ve her türlü kireçlenmeler, ortopedik ameliyat ve ameliyat sonrası oluşan sekellerine, deri hastalıklarına, böbrek ve idrar yolları ile bazı kadın hastalıklarına, vücuttaki demir oranının yükseltilmesine, erkeklerde cinsel dinamizm bozukluklarına ve kısırlık problemlerine, stres ve strese bağlı fiziksel ve ruhsal yorgunluklara, dökülen ve kırılan saç problemlerine iyi geliyor. Vatandaşlar, termal otellerde bulunan kür merkezleri, çiçek ve çamur banyoları, cilt bakım merkezleri ve saunalardan da yararlanabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title