Haberler

Afyonkarahisar: Başbakan Yardımcısı Ve Devlet Bakanı Şener Afyonkarahisar'da...(1)

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, "Biz izlemekte olduğumuz anti enflasyonist, politikalarla mali bütçe disipliniyle, enflasyon hedefimizi orta vadede sürdüreceğiz. Bu güven ve istikrar nedeniyle, yabancı sermaye Türkiye'ye yönelik yatırımlarına devam etmektedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, "Biz izlemekte olduğumuz anti enflasyonist, politikalarla mali bütçe disipliniyle, enflasyon hedefimizi orta vadede sürdüreceğiz. Bu güven ve istikrar nedeniyle, yabancı sermaye Türkiye'ye yönelik yatırımlarına devam etmektedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkaranisar'ın Dinar İlçesi'nde yaptırılan özel bir malt fabrikasının açılış töreninde konuşan Bakan Şener, göreve gelmelerinden itibaren vatandaşın ihtiyacına etkin bir şekilde cevap verebilmek için ve istikrara, güvene dayalı, ekonomik program uygulamaya başladıklarını söyledi. Uygulamakta oldukları ekonomik programın özünde, ülke ekonomisinin büyümesi olduğunu kaydeden Şener, "Programın özünde, bu ülkede yaşayan insanların, refah düzeylerinin artması vardır. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin, önünün açılması vardır. 4 seneye yaklaşan süre zarfında, hükümetimiz, kararlı bir şekilde, istikrara ve güvene dayalı bu politikaları uygulamıştır. Türkiye son 4 yılda yıllık ortalama 7.8'lik bir büyüme gerçekleştirmiştir. Bu büyüme, Cumhuriyet tarihi boyunca, en yüksek büyüme oranlarından biridir" diye konuştu.

"GÜVEN VE İSTİKRAR NEDENİYLE YABANCI SERMAYE, TÜRKİYE'YE YÖNELİK YATIRIMLARINA DEVAM ETMEKTEDİR"

Türkiye'nin geçmişte çift rakamlı ve üç rakamlı enflasyonlarla boğuştuğunu dile getiren Şener, "Enflasyon oranının yüzde 100'ü aştığı dönemleri hepimiz biliriz. 3 yıl boyunca enflasyon oranı yüzde 30 civarındaydı. Ama izlemiş olduğumuz sağlıklı program neticesinde, Türk ekonomisinde enflasyon oranı aşağıya doğru düşmektedir. Son birkaç ay içerisinde, enflasyon oranında görülen kıpırdama, enflasyondaki düşüşün önümüzdeki süre içerisinde devam edeceğini göstermektedir. Bazı geçici göstergelere bakarak ekonomimizin nereye gittiğini değerlendirebilmek mümkün değildir. 'Bu ekonomi nereye gidiyor?' sorusunu doğru cevaplandırabilmek için hükümetin ne yaptığına, kısa orta ve uzun vadeli programının ne olduğuna, kararlılıklarının ve önceliklerinin, ne olduğuna bakmak, kararı ve yorumları da ona göre yapmak gerekir. İzlemiş olduğumuz program neticesinde, orta vadede ilan ettiğimiz enflasyon hedefleri de tutacaktır" şeklinde konuştu.

Geçici enflasyonist baskıların sadece Türkiye'de yaşanan bir hadise olmadığını ifade eden Bakan Şener, şunları söyledi: "Dünyanın her tarafından gelişmekte olan ekonomilerde de, enflasyonun arttığını görmekteyiz. Bunun nedeni dünya petrol fiyatlarındaki artışlarından. Petrol 70 doları aşmıştır. Ara girdilerde ve temel ham madde fiyatlarındaki artışlar, yine aynı şekilde global anlamda, dünyanın değişik ülkelerinde enflasyon rakamlarının biraz yukarıya doğru çıktığını göstermektedir. Ancak, biz izlemekte olduğumuz anti enflasyonist, politikalarla mali bütçe disipliniyle, enflasyon hedefimizi orta vadede sürdüreceğiz. Bu güven ve istikrar nedeniyle, yabancı sermaye Türkiye'ye yönelik yatırımlarına devam etmektedir. 1980 ile 2000 yılları arasında Türkiye'ye giren doğrudan yabancı yatırım miktarı 10 milyar dolardır. Halbuki sadece 2005 yılında Türkiye'ye giren doğrudan yabancı yatırım miktarı 10 milyar dolar civarındadır. 20 yılda Türkiye'ye giren yabancı yatırım miktarı şimdi tek bir yılda ülkeye girmektedir. Hatta 2006 yılında Türkiye'ye girecek olan yabancı yatırım miktarının 20 milyar doları bulabileceği ifade edilmektedir. Bu rakamlar Türkiye'nin dünden bugüne ulaştığı durumu açıkça göstermektedir".

Konuşmaların ardından Bakan Şener ve beraberindekiler malt fabrikası açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Şener, Dinar Belediyesi tarafından yaptırılan su arıtma tesisini hizmete açarak yetkililerden bilgi aldı. Bakan Şener, Dinar İlçesi'ndeki programının ardından Dazkırı İlçesi'ne geçerek, bir mantar ve tekstil fabrikasını hizmete açacak. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Dinar ve Dazkırı İlçesi'ndeki programının ardından Afyonkarahisar'a gelerek, Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Bakan Şener son olarak Özel Park Hospital Hastanesi'ni hizmete açacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title