Haberler

Afganistan'da Güvensiz Ortamın Sebebi Özel Güvenlik Şirketleri

Afganistan'da Onlarca Özel Güvenlik Şirketinin Ülkedeki Güvensiz Ortamı Arttırdığı İfade Edildi. Bu Şirketlerin Suç Örgütleriyle Bağlantıları Olduğu Kaydedildi.

Afganistan'da onlarca özel güvenlik şirketinin ülkedeki güvensiz ortamı arttırdığı ifade edildi. Bu şirketlerin suç örgütleriyle bağlantıları olduğu kaydedildi.

Bir araştırma kurumu tarafından yayımlanan raporda, bu şirketlerin milis örgütleriyle bağlantılarının, uyguladıkları yöntemlerin ve yerli halka olan saygısız davranışlarının bu şirketlere karşı güvensizliğe yol açtığı bildirildi. Raporda bu şirketlere çekidüzen verilmesi istendi. Hükümet ve sivil toplum kuruluşlarından yetkililer ve güvenlikçilerle yapılan görüşmelerden sonra yayımlanan raporda, "Özel güvenlik şirketleri Afganistan'da olumlu bir görüntü vermiyor. Bu şirketlerin varlığı aksine

güvensizliğe yol açıyor" denildi.

Afganistan'da yabancı güvenlik şirketlerinin yanı sıra yerli güvenlik kuruluşları da var. Irak'ta 17 sivilin öldürülmesiyle büyük tepki toplayan Amerikan Blackwater şirketi Afganistan'da da görev yapıyor. Özel güvenlik şirketlerindeki ağır silahların da tedirginlik oluşturduğu kaydedildi.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title