Haberler

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai Sivas'ta

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afgan polis adaylarının eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afgan polis adaylarının eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Karzai ile bakanlar Şahin ve Yılmaz'ı, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Zübeyir Kemelek ve diğer ilgililer karşıladı.

Buradan Polis Meslek Yüksekokulu'na geçen Karzai, kendisini karşılayan polisleri Türkçe selamladı. Daha sonra Karzai, Şahin ve Yılmaz, okulu gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai, basına kapalı gerçekleşen incelemelerin ardından okulun konferans salonunda Afgan öğrencilerle bir araya geldi. Karzai, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ta bulunmaktan ve öğrencileri yakından ziyaret etmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

-"İki büyük lider"-

Programda gösterilen slayta değinen Karzai, iki fotoğrafın dikkatini çektiğini belirterek, "Onlar iki büyük lider ve önder şahsiyet, Mustafa Kemal Atatürk ve Afgan Kralı Amanullah Han. Bu resim iki ülke arasındaki ilişkilerimizin çok derin tarihlere dayandığını göstermektedir. Son 10 yılda ilişkilerimiz daha da sağlamlaştı ve gelişti" dedi.

Afgan Kralı Amanullah ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk arasında geçen bir sohbete değinmek istediğini ifade eden Karzai, şunları aktardı:

"Çünkü onların arasında geçen bu sohbet çok önemlidir. Burada konuşulan şu ki, Afgan Kralı, Afganistan'da bazı değişiklikler yapmak için işe başladığında Mustafa Kemal Atatürk kendisine, 'adımları dikkati atalım' demiştir. O zaman Afganistan gelişmek, ileri gitmek ve başka ülkelere yetişmek istiyordu ama ülkenin güvenliği yeteri kadar güçlü değildi. Türkiye lideri Mustafa Kemal Atatürk, zamanında adımlarını sağlam, düşünerek ve dikkatlice attı ve gereken değişimleri sağladılar ve ülkelerini geliştirdiler."

Afganistan'ın o dönemde yeteri kadar askeri ve polis gücüne sahip olmadığını için bazı hadiselerin yaşandığını aktaran Karzai, bunun ülkenin gelişmesine engel olduğunu bildirdi.

-Afgan polislere tavsiyeler-

Salonu dolduran Afgan polis adaylarına seslenen Karzai, şöyle devam etti:

"Neden hikayeyi anlattığımı size söyleyeceğim. Afganistan gelişmeye hazır, gelişmek için, kalkınmak için önemli adımları atmakta. Bu gelişmeleri, adımları sağlamlaştırmak görevi sizlere düşüyor. Bu konuda sizin göreviniz çok önemlidir. Siz genç öğrencilerimiz ve genç polislerimiz, Afganistan'ın gelişmesi ve kalkınması kervanının köprüden geçmesi için kendinizi köprü yapacaksınız. Sizin sayenizde bu gelişme ve kalkınma kervanı köprüden geçecektir. Afganistan'ın sadece toprak bütünlüğünü koruyan değil, onların gelişmesine vesile olan sizlersiniz. Dolayısıyla siz öğrenciler, ülkemizin gelişmesi için bu toprakların daha da kalkınması için önemli insanlarsınız. Dolayısıyla size bu eğitim programını sağlamış olan dost ve kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti'nden istifade edecek ve fırsatları iyi değerlendireceksiniz. Siz Afganistan'ın güvenliği ve gelişmesi için en önemli, değerli ve kıymetli zenginliklerimizsiniz. Dolayısıyla zamanınızın hiçbir dakikasını boşa harcamayarak sizin hizmetinizde olan bu arkadaşlardan iyi faydalanıp kendinizi yetiştirecek, Afganistan'ın güçlü olması için elinizden geleni yapacaksınız."

-"Yaşasın Türkiye"-

Karzai, okulda iyi bir eğitim alan öğrencilerin iki ülke arasındaki tarihi bağı daha da ileriye götüreceğini vurgulayarak, "Bunu nasıl yapacaksınız- Öğretmenlerinize, eğiticilerinize saygı duyarak, bu ortamın kıymetini bilerek" dedi.

Projenin gelişmesi ve ortaya çıkması için destek veren ABD ve Japonya'ya teşekkür eden Karzai, konuşmasını "Yaşasın Türkiye" diye tamamladı.

Karzai, konuşmasının ardından salonda bulunan Afgan öğrencilerin yanına giderek, bazı öğrencileri alnından öptü. Öğrenciler de Karzai'ye sevgi gösterisinde bulundu.

Polis Meslek Yüksekokulu şeref defterini imzalayan Karzai, çıkışta Afgan öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı İdris Naim Şahin Hamid Karzai Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title