Haberler

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Mustafa Gündüz;

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Birçok Başarılı Karaciğer Nakli Gerçekleştiren, Adıyaman Üniversitesi (A.ü) Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Hastalarıyla Birlikte Basın Toplantısı Düzenledi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde birçok başarılı karaciğer nakli gerçekleştiren, Adıyaman Üniversitesi (A.Ü) Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezai Yılmaz, hastalarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezai Yılmaz, yardımcıları Doç. Dr. Cüneyt Kayaalp ve Doç. Dr. Mehmet Durmuş tarafından düzenlenen basın toplantısına, karaciğer nakli ameliyatı olan aile de katıldı.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısın konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, hızla gelişen Adıyaman'ın en önemli sorunlarının başında sağlık hizmetlerinin geldiğini kaydetti. Gündüz, "Sağlık alanında son yıllardaki gelişmelerle birlikte, Adıyaman'da henüz üçüncü basamak sağlık hizmetleri verilememektedir. İşte bu eksikliği ve sağlık alanındaki bazı sorunları çözümleyebilmek üzere, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulmuştur. Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili öğrenci alımı, araştırma görevlisi kadrolarının ilanı ve öğretim üyesi yapılandırılması çalışmaları hızla sürmektedir. Hem bu çalışmaların sonuçlandırılması hem de Adıyaman'ın acil gereksinimi olan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunumunun yapılabilmesi için, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanenin geçici olarak Üniversitemize tahsisi uygun olacaktır. Üniversitemizin Tıp Fakültesi dekan ve dekan yardımcıları İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dekan ve öğretim üyelerinden oluşmaktadır. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan başarılı bilimsel sağlık hizmetlerinin, Adıyaman'da yapılandırılacak üniversite hastanesine de kazandırılması en büyük hedefimizdir" dedi.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezai Yılmaz, karaciğer nakli konusunda Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ülkemizin en önde gelen merkezlerinden birisi olduğunu ve bugüne kadar ülkemizden ve yurt dışından toplam 61 hastaya başarılı karaciğer nakli yaptığını kaydetti. Türkiye'de beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organlarını bağışlama alışkanlığının yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Yılmaz, " Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin bağış yapılmadığı için karaciğer nakli sorun oluyor. Maalesef insanlarımız beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlamaktan kaçınıyor. Böyle olunca ülkemizde canlı vericilerden alınan bağışlarla nakiller gerçekleşiyor. Son olarak iki hafta önce Nazif Korkut içen eşi Sevda Korkut'un karaciğerlerinin yüzde 60'ı alınarak başarılı bir nakil gerçekleştirildi. Nazif ve Sevda Korkut son derece sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Adıyaman Üniversitesi bünyesinde kurulan tıp fakültesi hastanesi faaliyete geçtiğinde bu ameliyatları burada gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

(AA-ST-Y)

07.11.2007 17:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title