Haberler

Adıyaman Smmmo Şube Başkanı Bilen Açıklaması

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyfettin Bilen, kredi kartlarındaki asgari ödeme tutarının arttırılmasını doğru bulduklarını söyledi.

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyfettin Bilen, kredi kartlarındaki asgari ödeme tutarının arttırılmasını doğru bulduklarını söyledi.

Bilen, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, kararın geç kalınmış bir karar olduğunu, hatta tüketicilere kredi kart kullanımında sınırlama getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bilen, şunları kaydetti:

"Kredi kartı borçlarının yüzde 50'nin ödenmemesi üzerine kredi kartı sahiplerinin nakit çekmesi engellendi. Bu yasa 17 hazirandan bu yana devam ediyor. Bu uygulama ile kredi kart sahiplerinin asgari ödeme miktarı yükseltildi. Asgari olarak kredi kart sahiplerinin yüzde 40'nın ödenmesi gerekiyor. Başından beri kart limitlerine bağlı olarak ödemeleri yükseltilmiş oldu. Aslında bu doğru bir uygulama. Çünkü şimdiye kadar bankalar tezgah üzerinde bakkal gibi kredi kartı veriyorlardı.

Türkiye'de 18 milyon insanın 50 milyona yakın kart kullanımı vardı. Ortalama bir kişiye üç kart düşmekteydi. Bunların büyük oranı sadece borçların asgarisini ödemekteydi. Çok düzensiz ve hesapsız kart kullanıldı bugüne kadar. Bu hem bireylerin iktisadi durumlarını alt üst etti. Hesapsız tüketimi artırdı. Hem de bankaların alacaklarının yüzde 20'si kredi borçları oldu."

Kredi kart borcunun toplumda birçok olumsuz durumu ortaya çıkardığına dikkat çeken Bilen, şöyle devam etti:

"Ekonomi için önemli bir sıkıntıydı. Bankaların disipline dilmesi gerekiyordu. İnsanların tüketiminin disipline edilmesi gerekiyordu. Bu yönüyle herkesin istediği zaman bütçesine bakmadan harca yapmasıydı. 3 ay üst üste en az yüzde 50'ni ödemedikleri takdirde bankadan nakit çekmesi yasaklandı. Banka zaten bana göre alış veriş aracıydı. Öyle olmaması gerekiyor.

İnsanların nakit ihtiyacı varsa insanlar gidip ihtiyaç kredi kullanması gerekir. Kart sahipleri için çok olumsuz durumlar meydana geldi. Yuvalar yıkıldı. İntihara sürüklenmeler oldu. Birçok esnafın ticaretinin sonuna vesile oldu. Geç alınmış bir karar. Bence doğru bir karar. İnşallah tüketicilerin kart kullanılmasına disiplin geldi. Hatta insanların kart kullanmasına sınırlama da getirilmeli."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title