Haberler

Adıyaman - Nemrut'Ta Turizm Sezonu Başladı

Turizm Haftası Kutlamaları Adıyaman'da, Dünyanın 8. Harikası Olarak Bilinen Nemrut Dağı'nın Zirvesinde Yapıldı. Turizm Sezonunun Açılmasıyla Birlikte Nemrut Dağı'nın Zirvesine İl Müftüsü ve Süryani Metropoliti ile Birlikte Çıkan Protokol Üyeleri, Hep Birlikte Halay Çekip, Devasa Kral ve Tanrı Heykellerini Ziyarete Gelenlere Karanfil Dağıttı.

TURİZM haftası kutlamaları Adıyaman'da, dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı'nın zirvesinde yapıldı. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Nemrut Dağı'nın zirvesine İl Müftüsü ve Süryani Metropoliti ile birlikte çıkan protokol üyeleri, hep birlikte halay çekip, devasa kral ve tanrı heykellerini ziyarete gelenlere karanfil dağıttı.

UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan, devasa kral ve tanrı heykellerinin yer aldığı 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, Turizm Haftası kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Kutlamalar kapsamında Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Adıyaman Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ile bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri, hep birlikte Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktı. Vali Sodan, Müftü Avcı ve Metropolit Ürek, zirveye çıktıktan sonra halen karlar içerisinde olan Nemrut'u ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri karanfillerle karşıladı.

DUA EDİLİP, HALAYLAR ÇEKİLDİ

Nemrut Dağı'nda ilk olarak Süryani Kadim Cemaatine ait Mor- Petrsu Mor-Paulus Kilisesi korosunu tarafından müzik eşliğinde dualar okudu. Duanın ardından Kahta Halk Eğitim Merkezi'nin halk oyunları ekibinin gösterileri sergilenirken, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Devasa kral ve tanrı heykelleri ile herkesin ilgi odağı olan Nemrut Dağı'nda turizm sezonunu açtıklarını söyleyen Vali Ramazan Sodan, tüm "Nemrut Dağı'nın önemini UNESCO kültür mirasları arasına alarak göstermiştir. Burası dünyanın 8. harikası olarak biliniyor ve bizde turizm sezonunu burada açtık. Turizm haftasının son etkinliğinde ve turizm sezonunun açılışında buradan insanlara ve dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Sevgi ve barış mesajı veriyoruz. İlimizde çeşitli kültürel farklılıklar bulunmaktadır. Dil, din ve mezhep bakımından çeşitli farklılıklar vardır ama bizler burada sevgi ve barış içersinde yaşamaktayız. Burada hep birlikte bir arada dünyaya sevgi mesajları veriyoruz çünkü her şeyin başında sevgi gelir" diye konuştu.

Nemrut Dağı'nda turizm sezonunu açılışında birlik ve beraberlik mesajı veren Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı ile Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek ise, Adıyaman'ın huzur şehri olduğunu ifade ederek, "Dünyanın her yerinden insanlarımız buraya rahat bir şekilde gelebilir. Tarihi eserler çok önemlidir, buraları mutlaka ziyaret etmelidirler. Adıyaman her yönüyle kardeşlik ve huzura bir örnek şehirdir. Allah bu ağzımızın tadını bozmasın, sevgi ve kardeşliğimizi sürdürsün" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title