Haberler

Adıyaman: Gençlere Akran Eğitimi Verildi

Avrupa Birliği (AB) Tarafından Finansa Edilen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (Unfpa) Tarafından Gerçekleştirilen ve Adıyaman Tabip Odası Tarafından Yürütülen Gençlerde Cinsel Sağlık, Sinsel Üreme (Csüs) Projesi İçin Gençlere Akran Eğitimi Verildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finansa edilen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından gerçekleştirilen ve Adıyaman Tabip Odası tarafından yürütülen Gençlerde Cinsel Sağlık, Sinsel Üreme (CSÜS) projesi için gençlere akran eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı'nda bulunan proje kapsamında 20 gence akran eğitimi verilmeye başlandı. Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik'in açılış konuşması sonrasında akran eğiticilere projenin genel anlamı ve akran eğiticilerin yapması gerekenler anlatıldı.

Proje Koordinatörü Nur Işıklı, akran eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Akran eğitimleri,üreme ve cinsel sağlık, CYBE/ HIV-AIDS gibi önemli konularda doğru bilgileri gençlerin birbirleri ile paylaşarak, yaşam becerileri kazanabilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak amacı ile yapılır. Gönüllü gençlerin, akranları ile birlikte gerçekleştirdikleri, üreme sağlığı ve cinsel sağlık konusunda güvenli ve bilinçli davranışa yönelik tutum değişikliği yaratmayı hedefleyen eğitimsel etkinliklerdir. Akran eğitiminin ilk dönemin 4 gün sürecek. İkinci akran eğitimimizin süresi ve yeri belli değil. Bu eğitimde liderlik deneyimi, sorumluluk alma ve sorumlulukları zamanında yerine getirebilmeyi, bilgilendirirken eğlendirici olabilmeyi, işbirliği ve takım ruhunu, işbirlikçi öğrenme ilişkisi kurularak birbirine yardım etmeyi, özdeşimle yeni davranışlar kazanmayı, deneyim paylaşımını öğreneceğiz. Bu eğitimde eğitim alan kişi otorite ve yerleşik inanışlar karşısında daha bağımsız olma yeteneğine sahip olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title