Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz günlerde açıklanan SBS sonuçları değerlendirildi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz günlerde açıklanan SBS sonuçları değerlendirildi.

İlköğretim 8. Sınıf öğrencileri, Seviye Belirleme Sınavı Sonuçlarının değerlendirildiği toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Şube Müdürü Ali Çalışır, Arge Birimi Yetkilisi Ahmet Günaydın, Eğitimden Sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdür Özkan, yaptığı açıklamada, SBS sonuçları ile, geçen yıla göre öğrencilerin aldığı puan ortalamasında 12 puanlık bir artış görüldüğünü belirtti.

Özkan, şunları kaydetti:

"Geçen yıl İlimiz SBS ortalaması 282 puan iken bu yıl 294 puana yükselmiştir. Henüz arzu edilen seviye ulaşamasa da bu artış, Adıyaman'ın eğitimindeki yönünü göstermektedir. Ev Merkezli Eğitim, Çocuğumla Okuldayım, Kaygıyı Geçtim Mesleğimi Seçtim, Okuma Kampanyası, Bu Benim Eserim, Tarihle Buluşma Gezileri, SODES ve benzeri projelerin bu başarıya katkısı olduğu kanaatindeyim. Bu başarıda emeği geçen İl, İlçe Milli Eğitim ve Okul Yöneticilerine, Öğretmenlerimize ve diğer personelimize teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl yeni projelerle, Adıyaman'ı eğitimde hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız."

Genel manada eğitim öğretim açısından, 2011-2012 eğitim öğretim yılının, değerlendirildiği 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlıkların görüşüldüğü toplantıda katılımcılar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüş bildirdiler.

-Adıyaman Mahyalarla süslendi-

Adıyaman kent merkezi, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da görsel şölen yaşatan mahyalarla süslendi.

Adıyaman Belediyesi tarafından şehir merkezinin değişik noktalarına üzerinde

"Hoş Geldin Ramazan" ibaresi bulunan mahyalar asıldı. Şehrin en işlek güzergahlarından Atatürk Bulvarı'nda Saat Kulesi ile 56 Evler Kavşağı'na, Gölbaşı Caddesi'nde ise Mimar Sinan Kültür Parkı önüne asılan, üzerinde ışıklı hortumlarla süslemeli mahyalar, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Bu eserlerden biri olan mahya, Ramazan'da büyük camilere ve önemli caddelere asılan ve geceleri yakılarak meydana getirilen ışıklı şekil veya yazılardır. Mahya sadece Ramazan ayına mahsus olduğu için, bu deyim farsça aylık manasına gelen mahiye kelimesinden türemiştir. Mahyalar etrafa ışık saçarak, Ramazan gecelerinde minare ve caddelerin adeta elmas gerdanlıklarıdır.

Adıyaman Belediyesi olarak, ecdadımızdan bize miras kalan mahya geleneğini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdürmenin azmi içerisinde olacağız. Bilindiği üzere, bu yıl Ramazan ayı 20 Temmuz Cuma günü başlıyor. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayına girerken şehrimizin değişik caddelerine mahya ışıkları astık. Vatandaşlarımız tarafından da takdir edilen mahya ışıkları, şehrimizin estetiğine ayrı bir hava kattı."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seyfi Özkan Adıyaman SBS Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title