Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman'da "Dördüncü Medeniyetler Kavşağı Adıyaman" sempozyumu düzenlendi.

Adıyaman'da "Dördüncü Medeniyetler Kavşağı Adıyaman" sempozyumu düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda panelistlerden iş adamlarından Hasan Taşar, Ramazan Aslan, Ahmet Bozkurt, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman eski milletvekillerinden Mahmut Göksu, Öğretim görevlisi Ahmet Tokmak turizm konusunu ele aldı.

Konuşmasında Adıyaman'ın inanç potansiyeline değinen Adıyaman eski milletvekili Mahmut Göksu, şöyle konuştu:

"Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinin Samsat'ta olması özellikle ekonomik anlamda ilçenin kalkınması için önemli. Bu konuda bizlere görev düşmektedir. Alanda bir takım çevre düzenlemeleri yaptık. Ancak yapılan çalışmalar yeterli değil. Bu konuda İpekyolu Kalınma Ajansıyla birlikte projeyi büyüterek, bütün girişimleri bir yerde toplamayı uygun gördük.

Önemli olan bu projenin çevre düzenlemesinin hayata geçmesidir. Yapılacak olan projede bütün ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, bir proje çalışması yapılacaktır. Bu proje tüm İslam dünyasının ortak değeri olduğu için tanıtım, ulaşım ve konaklama çok önemli. Çünkü insanlar duyduğu ve bildiği yerlere gidiyorlar. Önemli olan böyle bir sahabenin Adıyaman'da olduğunu duyurabilmektir."

Adıyamanlılar Vakfı onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise şunları kaydetti:

"Hükümetimizin gayretleriyle Perre Antik Kenti'nden söz edilir oldu. İlimizin her yerinde tarihi mekanlarımız var. Bir envanterin ortaya koyulması lazım. Adıyaman'ın sadece Nemrut Dağı'ndan ibaret olmadığını tanıtabilirsek, ilimize gelen turistler zenginlikleri görmeden gitmeyeceklerdir. Bundan dolayı farklılıkları ortaya koymamız gerekiyor. Adıyaman'ın turistik yapılarını ve doğal güzelliklerini tanıtmalıyız. İlimize gelen insanlar tüm güzellikleri ve inanç turizmini olabilecek şekilde tanıması gerekir. Çünkü kültür çok önemli bir kalkınmalıdır. Nemrut Dağı'nda gün batımı ile birlikte şiirin okunmasının dünya medyasına taşınması ayrı bir şekilde turizme hareketlilik getirecektir. Adıyaman yüzen adalarıyla, kaleleriyle, spor turizmi ve daha birçok güzelliğe sahip olan bir kent."

-Zabıta denetimleri-

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan yemekhaneleri denetledi.

Gıda alanında faaliyet gösteren iş yerleri denetleyen zabıtalar, bu kez yemekhaneleri denetledi. Özellikle mutfak bölümleri titizlikle gözden geçirilen imalathanelerin tabakları, araç ve gereçlerin bakımı, temizliği, boyası, dolapların temizliği, hijyeni, personelin kıyafeti, tezgahların durumu, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, yemek yapımında kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri titizlikle incelendi.

Denetimlerle alakalı yazılı açıklamada bulunan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, vatandaşların sağlığı kendileri için en önemli unsur olduğuna vurgu yaparak, bu sebeple zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız devam ettiğini kaydetti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Ahmet Bozkurt Ramazan Aslan Nevzat Bayhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title