Haberler

Adıyaman'da Ebru Sergisi

Adıyaman'da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Açıldı.

Adıyaman'da geleneksel Türk süsleme sanatları karma sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide ebru sanatının birbirinden ilginç eserleri katılımcıların beğenisine sunuldu. Geleneksel Türk süsleme sanatlarını yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından açılan sergide ebru sanatçıları katılımcılara ebru sanatının önemini anlattı.

43 eserin yer aldığı sergide, kağıt üzerinde özel yöntemlerle yapılan geleneksel süsleme sanatını olan ebru sanatının nasıl yapıldığı konusunda katılımcılara Ankara'dan gelen Ebru Sanatçısı Salih Elhan örneklerle bilgiler verdi.

Yaygın kültürel eğitim faaliyetleri kapsamında Ankara'da Bakanlık bünyesinde açılan kurslarda ders veren hocaların ve öğrencilerinin yapmış olduğu eserlerden oluşan ebru sergisine Vali Ramazan Sodan, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, kurum amirleri ve ebru meraklıları katıldı.

(KB-OÇ-Y) 16.06.2008 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title