Haberler

Addam Hüseyin'in Davasına 16 Ekimde Devam Edilecek

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve 7 yardımcısının Duceyl katliamıyla ilgili yargılandığı davanın görülmesine 16 Ekimde devam edilecek.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve 7 yardımcısının Duceyl katliamıyla ilgili yargılandığı davanın görülmesine 16 Ekimde devam edilecek.

Baş hakim Rauf Abdürrahman, mahkemenin 16 Ekime kadar ertelendiğini belirterek, duruşmayı sona erdirdi.

Saddam Hüseyin'in katılmadığı duruşmada hazır bulunan Taha Yasin Ramazan'ın, kendi avukatlarının mahkemeyi boykot etmesi nedeniyle mahkeme tarafından atanan avukatı da reddettiği belirtildi.

Kendisini savunacağını söyleyen Ramazan, ''Ben masumum ve bana karşı kararın zaten başından beri hazır olduğunun farkındayım'' dedi.

19 gündür açlık grevinde olduğunu ve dün ''Başkan Saddam'ı mahkemede görünce greve son verdiklerini'' belirten Ramazan, Duceyl katliamıyla ilgili suçlamaları da kabul etmediğini söyledi. Ramazan, Duceyl'den ''kendisini hiç görmediklerini söyleyecek 1000 kişi bulabileceğini'' öne sürdü.

Savunma avukatlarının öldürülmesi nedeniyle hükümeti suçlayan Ramazan, ''Şimdi hapisten çıksam, katilleri 5 dakika içinde bulurum'' diye konuştu.

Saddam Hüseyin ve 7 yardımcısı, 1980'li yıllarda Duceyl'de 148 Şii'yi öldürmekle suçlanıyor. Saddam Hüseyin ve yardımcılarından ikisinin idamı isteniyor.

Davanın 16 Ekimde yapılacak duruşmasında, sanıklar hakkında karar çıkması bekleniyor

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title