Haberler

Adanalı Ayakkabı Üreticileri Siteye Kavuşuyor

Türkiye’nin ayakkabı üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Adana’da, ayakkabıcılar için küçük sanayi sitesi kuruluyor.

Türkiye'nin ayakkabı üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Adana'da, ayakkabıcılar için küçük sanayi sitesi kuruluyor. Site inşaatına, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yakın zamanda başlanacağı bildirildi.

Türkiye'nin ayakkabı üretiminde 5. sırada bulunan Adana'da ayakkabıcılar uzun yıllardır kent merkezinde üretimlerini yapıyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ilgili kurumların girişimiyle TOKİ tarafından Adanalı ayakkabı üreticilerine Kürkçüler Cezaevi civarındaki 261 dönümlük alana küçük sanayi sitesi kurulacak.

TOKİ'nin kısa süre içerisinde temelini atıp yapımına başlayacağı sitede ayakkabı üreticileri dükkanlarının ücretlerini 5 yıl içerisinde ödeyecek. Ayrıca kurulacak sitenin alt yapı çalışmaları için gerekli 11 Milyon TL'yi Adana Büyükşehir Belediyesi kendi bütçesinden karşılayacak.

Bugün ise Adana Ticaret Odası'nda (ATO) ayakkabı üreticileriyle birlikte 'Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

"Artık sektörler daha büyüyecek"

Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, "Oda olarak Adana ekonomisinin gelişmesi için çalışmalar yapmaktayız. Adana'da ticaret ve sanayi işletmeleri kentin çevresinde dağınık olarak iş yapıyor. Bu işletmeler bulundukları yerlerde büyüme imkanlarına sahip değillerdir. Ama ayakkabıcılar artık site kurulunca hem büyüyecekler hem de bu site diğer sektörlere örnek olacak" diye konuştu.

"Adana'da ayakkabı sektörü itici bir güç olacak"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, "Adana'da üretim yapan herkesle iyi ilişkiler halinde olmaya ve onların isteklerini sorgulamadan yerine getirmeye çalışıyorum. Ayakkabıcılarda Türkiye'nin en önemli markalarına imalat yapıyorlar. Sağlıklı bir üretim zeminine geçtikten sonra Adana'da ayakkabı sektörü itici bir güç olacaktır. Kapasite daha da artacaktır. Tedarikçileriniz artık ayaklarınıza gelecektir" ifadelerini kullandı.

"Yakın bir zamanda temelini atacağız"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ta sitenin hayırlı olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Dünyada 10 büyük projeden bahsettiğimizde Türkiye'nin 6 projesi çıkıyor. Bu Türkiye için gerçekten sevindirici bir olay. Bizde bir takım çalışmalara başladık. Bunun da ilki ayakkabıcılar sitesini inşa etmek. Üretim yapmış oldukları sağlıksız alanlardan daha nasıl sağlıklı alanlara çekeriz diye düşünerek bir yer seçimi yaptık Sarıçam İlçesi'nde. Bundan sonra kısmet olursa yakın bir zamanda temelini atacağız."

Düzenlenen toplantıya, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ayhan Kaliç ve ayakkabı üreticileri katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Demirtaş Avrupa Birliği Hüseyin Sözlü Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title