Haberler

Adana: Saddam Hüseyin'in İdam Edilmesi

Irak'ın Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in İdam Edilmesi, Baskı Rejiminden Kaçarak Adana'ya Yerleşen Iraklılar'ı Sevindirdi. Saddam Hüseyin'in İdamı Hak Ettiğini Belirten Iraklılar, İnfazın Bayram Günü Gerçekleştirilmesini Eleştirdi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesi, baskı rejiminden kaçarak Adana'ya yerleşen Iraklılar'ı sevindirdi. Saddam Hüseyin'in idamı hak ettiğini belirten Iraklılar, infazın bayram günü gerçekleştirilmesini eleştirdi.

Savaş öncesi Saddam Hüseyin'in baskı rejiminden kaçarak çeşitli yollarla Türkiye'ye gelen Iraklılar, Saddam Hüseyin'in idamı hak ettiği görüşünü savundu. Adana yaşayan 85 yaşındaki Guli Oren, idam haberine buruk bir şekilde sevindiğini söyledi. Saddam'ın Iraklılar'a yıllarca zulmettiği için bu idamı hak etmesine rağmen, bir Müslüman olduğu için bu duruma üzüldüğünü belirten Oren, "Çok sevindim, Saddam idamı hak etmişti. Ancak o bir Müslüman'dı, bunun için üzülüyorum. Herkes hak ettiği gibi yargılanır. Saddam'ın zulmü nedeniyle birçok Iraklı dünyanın çeşitli ülkelerinde bugün göçmen olarak yaşıyorlar. Bunun için idam haktı" dedi.

Saddam'ın baskı rejiminden kaçarak Türkiye'ye yerleşen Iraklı öğretmen Hıdır Aydemir ise, Saddam'ın kötülük yapan bir diktatör olduğunu ifade etti. Ölümünden üzüntü duymanın aksine sevindiğini belirten Aydemir, idamın yerinde bir karar olduğunu savundu. Irak'ta yaşadığı günleri anlatan Aydemir, "Saddam rejiminde Irak'ta her 20 metrede bir insanlar durduruluyor ve kimlikleri soruluyordu. İnsanlar sürekli bir baskı altındaydı. Birçok yakınımı Saddam yüzünden kaybettim. Bunun için Saddam'ın idamına üzülmüyorum" diye konuştu.

Irak'ta Kurban Bayramı'nın bugün başladığına dikkat çeken Aydemir, "İdam bayramdan sonraya bırakılabilirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title