Haberler

Adana'da "Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi" Kurulacak

Adana'da Ahilik Kültürünün Geliştirilmesi ve Yaşatılması İçin Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Aesob) Bünyesinde "Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi" Kurulacak.

Adana'da ahilik kültürünün geliştirilmesi ve yaşatılması için Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) bünyesinde "Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi" kurulacak.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi'nde geçmişte kullanılan ağırlık, uzunluk, hacim ölçüleri, orijinal berber koltuğu, demirci körüğü, marangoz, kilim dokuma aletleri, dikiş makineleri, aydınlatma lambaları, yazı takımları, yayıklar, el değirmenleri, tarım aletleri gibi çok sayıda eserin sergileneceğini belirtti. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni makine ve cihazların kullanım talebinin fazlalığı nedeniyle

geçmişte esnaf ve sanatkarın kullandığı el emeği, maharet ve ustalık gerektiren alet ve araçların unutulduğunu ve kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade eden Barışık, "Bu nedenle geleneksel el sanatlarımızın nesilden nesle aktarılması ve yaşatılması amacıyla Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim ve Hizmet binamızda 'Esnaf Müzesi' bölümü oluşturulmasına karar verdik. Müzede sergilenen eserlerin üzerinde hibe yapan kişilerin adı ve soyadı da yer alacak" dedi.

(AB-AB-HE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title