Haberler

Adana Barosu Tarihinde İlk

Yeniden seçilen Erbek'in listesi delinmedi ADANA, (DHA) 1923 yılında kurulan Adana Barosu, Cumhuriyet Haftası'na denk gelen seçimlerde tarihinde bir ilk yaşadı.

Yeniden seçilen Erbek'in listesi delinmedi

ADANA, (DHA)

1923 yılında kurulan Adana Barosu, Cumhuriyet Haftası'na denk gelen seçimlerde tarihinde bir ilk yaşadı. Yeniden Baro Başkanlığı'na getirilen Aziz Erbek'in listelerinin hiçbiri delinmedi, yönetim, disiplin, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegelerinin tamamı Erbek'in listesinden seçildi.

23-24 Ekim tarihlerinde 26'ncı dönem genel kurul ve seçimlerinde Aziz Erbek 796 oy alarak yeniden Adana Barosu Başkanlığı'na seçildi. Başkanlık seçimlerinin ardından yönetim, disiplin, denetleme kurulu ve TBB delegelerinin seçiminde de Erbek'in listesi üstünlüğünü korudu. Aday kişilerin bireysel olarak isim bazında oylandığı bu seçimlerde Erbek'in listesi yine delinmedi. Mazbatasını yarın (27 Ekim) alacak olan Baro Başkanı Aziz Erbek, kurulduğundan bu yana ilk kez bir adayın listesinin firesiz kazandığını belirterek, "Bu anlamda baromuzda da bir ilk yaşanmıştır. Geçmiş yönetimlerdeki arkadaşlarımız, avukat ağabeylerimiz, duayenlerimiz baroda ilk kez bir baro başkan adayının listelerinin tamamıyla firesiz seçimi kazandığını söyleyince gururlandık. Ancak, bu hizmet yarışıdır. Bu seçimin kazananı baromuzun seçkin avukatlarıdır" dedi. Seçim sonunda listeler şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu : Aziz Erbek, M. Hakan Önenli, Murat Loğoğlu, Meltem Gürcüoğlu, Yasemin Tanır, Bülent Maraklı, Badegül Bozkurt, Berfu Salıcı Yakıt, Ersan Önel, Semih Gökayaz, Ümit Arif Özsoy.

Disiplin Kurulu: Fatoş Nezihe Türe, Mehmet Müftüoğlu, İsmail Sarı, Gamze Vardar, Canan Tek.

Denetleme Kurulu: M. Cem Özçelik, Cahide Karakaş, İlhan Öngör.

TBB Delegeleri : Zihni Çubukçu, Halil Aklar, Mutlu Tuncel, Fahri Uçkun, Yunus Güzel, Kezbannur Özşahin Aksu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title