Haberler

Adalet Bakanı Kasırga'dan İlk Açıklama

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Seçimlerin Yasalara Uygun, Yargı Organlarının Genel Yönetimi ve Denetimi Altında Yapılmasını Sağlamada Bakanlığına Düşen Sorumlulukları Yerine Getirmenin, Üzerinde Hassasiyetle Duracağı, En Başta Gelen Görevi Olduğunu Bildirdi.

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, seçimlerin yasalara uygun, yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılmasını sağlamada bakanlığına düşen sorumlulukları yerine getirmenin, üzerinde hassasiyetle duracağı, en başta gelen görevi olduğunu bildirdi.

Kasırga, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'ce genel seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi nedeniyle, Anayasanın 114. maddesine göre Adalet Bakanlığı görevine getirildiğini anımsattı.

''Büyük bir onur ve şevkle yürüttüğü'' müsteşarlık görevinden sonra Adalet Bakanı olarak meslektaşlarıyla birlikte çalışmaktan şeref duyduğunu ifade eden Kasırga, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e de şükranlarını sundu. Kasırga, yargının hak ettiği yere getirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalarında Çiçek'in ''adaletin süratli, etkin ve verimli bir biçimde gerçekleştirilmesi yönündeki gayretleri ve yaptığı değerli hizmetleri''nin ilham kaynağı olacağını belirtti. Kasırga, şunları kaydetti:

''Adalet hizmetlerinin insan haklarına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yerine getirilmesi hususunda ve seçimlerin yasalara uygun, yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılmasını sağlamaya yönelik olarak, Adalet Bakanlığına düşen sorumlulukları yerine getirmek, bu geçici dönemde üzerinde hassasiyetle duracağım, en başta gelen görevim olacaktır.

Adaletin tecellisi yönünde fedakarca çalışan değerli hakim, Cumhuriyet savcısı ve adalet personelimizin, görevlerini her zaman olduğu gibi Anayasa ve yasalara bağlı olarak yerine getireceklerine olan güvenim tamdır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title