Haberler

Abdüllatif Şener: Protokolde Mkyk Üyeliği Milletvekilliğinden Önce Gelir

Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcılığı Görevini Nazım Ekren'e Devreden Abdüllatif Şener, "Siyasetle Bağlarım Kopmuş Değil. Milletvekili Olmamam Siyasetten Ayrıldığım Anlamına Gelmez. Hatta Parti Protokolünde Mkyk Üyeliği Milletvekilliğinden Önce Gelir" Dedi.

-Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini Nazım Ekren'e devreden Abdüllatif Şener, "Siyasetle bağlarım kopmuş değil. Milletvekili olmamam siyasetten ayrıldığım anlamına gelmez. Hatta parti protokolünde MKYK üyeliği milletvekilliğinden önce gelir" dedi.

ANKARA (ANKA) – Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini Nazım Ekren'e devreden Abdüllatif Şener, "Siyasetle bağlarım kopmuş değil. Milletvekili olmamam siyasetten ayrıldığım anlamına gelmez. Hatta parti protokolünde MKYK üyeliği milletvekilliğinden önce gelir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yeni kabineyi açıklamasının ardından devir-teslim için bekleyen ancak halefi Ekren gelmediği için devir töreni olmadan görevinden ayrılan Şener ile Ekren arasında bugün devir-teslim töreni yapıldı.

Bakanlıklarda değişim sonrası devir-teslim olması gerektiğini ifade eden Şener, "Normalde devir-teslim Bakanlar Kurulu sonrası olmaz ama programlar üst üste geldi. Kabinenin onaylanmasından sonra hemen ilk Bakanlar Kurulu yapıldığı için devir-teslim yapamadık. Bugün törensel olarak da olsa gerçekleştirelim diye düşündük" açıklamasında bulundu.

-EKONOMİNİN KOORDİNASYONU UYKULARI KAÇIRIR-

Ülke gündeminde her zaman önemli yeri olan ekonominin yeni dönemde de önemli olacağını ifade eden Şener, "Ekonominin koordinasyonundan sorumlu bakan, ekonomi politikalarının isabetli tespiti ve uygulanması için gece-gündüz çalışan, zaman zaman uykuları kaçan kişidir" dedi. Ekren ile milletvekilliğinden önce de "hukuklarının" olduğunu belirten Şener, Ekren'in ekonomi konularına hakim olduğunu, bu göreve getirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Yeni bakan Nazım Ekren de, hızlı bir trafikten sonra hemen Bakanlar Kurulu toplantısı yapmak zorunda kaldıklarını ve toplantının uzun sürdüğünü anımsatarak, Şener için, "Nezaket, incelik gösterdi. Devir-teslim için bugün geldi" dedi.

Ekonominin her zaman toplumun öncelikli konusu olduğunu kaydeden Ekren, Şener'in çalışmalarının takipçisi olacaklarını belirtti. Şener ile politikadan önce de "dostlukları, arkadaşlıkları, ahbaplıkları" bulunduğunu söyleyen Ekren, Şener'in deneyimlerinden yararlanacaklarını vurguladı.

Ekonomi koordinasyonundan sorumlu olarak yeni atanmasına rağmen, partide ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ekonomiyi yakından izlediğini, hükümete raporlar sunulması ve değerlendirmelerin içinde yer aldığını anlatan Ekren, ekonomide yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulunmazken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın (31 Ağustos) okuyacağı hükümet programında ekonomiye önemli vurgular yapılacağını bildirdi.

-ŞENER: SON SÖZÜ SÖYLEMİYORUM, SİYASET SÜRECEK-

Basının, görevden ayrılışı nedeniyle son sözünü sorduğu Şener, "Sağ olduğum sürece hiç son sözü söylemem. Burada söyleyeceklerimi son söz saymayın. Belki ilk sözdür" dedi. Her zaman; hangi makam ya da görevde olunduğunu değil, bulunulan yerde gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığını, halkın taleplerinin karşılanıp ülkenin geleceğinin iyi yönetilip yönetilmediğine önem verdiğini ve kendini bu yönden sorguladığını anlatan Şener, "Başka yerlerde başka görevler olur. Önemli olan yaptığınız işleri iyi yapıp yapmamanız sorunudur" dedi. Üniversitede bilimsel çalışma ve hocalık yapmaya döneceğini ifade eden Şener, "Bu demek değil ki siyaseti tamamen bıraktım. Siyasetle bağlarım kopmuş değil. Milletvekili olmam, siyasetten ayrıldığım anlamına gelmiyor. Partide MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) üyesiyim. Hatta parti içi protokolde MKYK üyeliği milletvekilliğinden önce gelir. Nazım Bey de bilir, kendisi de MKYK üyesiÂ… Bundan sonra az siyaset, çok hocalık ve bilim olacak" diye konuştu.

-ŞENER'E KALEM VE KİTAP HEDİYE-

Devir-teslimde Şener ve Ekren birbirlerine beyaz çiçekler hediye ettiler. Ekren ayrıca Şener'e ikisi kitap olmak üzere üç ayrı hediye sundu. Ekren'in, hocalığı için kristal bir kalemlik seti hediye ettiği Şener, "Ben böyle pahalı şeyler kullanmaya alışık değilim" esprisi yaptı. Ekren ayrıca Şener'e, Bethany McLean ve Peter Elkind'in yazdığı, ABD'nin büyük sansasyonla batan Enron şirketinin yükseliş ve çöküşünü anlatan "Gümüş Kurşun" ile ekonomi tarihçisi Eric Jones'un "Kültürün Tarihsel ve Ekonomik Kritiği" kitaplarını armağan olarak sundu. Şener, kitapları alırken de, "Bana yazmak için kalem, okumak için kitap hediye etmiş oluyorlar" esprisini yaptı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title