Haberler

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesi İspanya Basınında

İspanya Basını, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesi Haberlerine Geniş Yer Verdi.

İspanya basını, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi haberlerine geniş yer verdi.

İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinin ilk sayfalarında yer alan haberlerde, "İslamcı Cumhurbaşkanı" başlıkları ve benzer ifadeler göze çarptı. El Pais Gazetesi haberi, "Türkiye'nin ilk İslamcı Cumhurbaşkanı Gül" olarak yayınlarken, Gül'ü modern bir İslami yapıya sahip, Avrupalı bir cumhurbaşkanı olarak tanımladı.

ABC Gazetesi ise, "İslamcılar Türkiye'deki politik alanların tümünde güç ve söz sahibi oldular" başlığıyla haberi okuyucularına duyururken, Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin birçok özelliği ile ilklere imza attığına vurgu yaptı. Bu ilkeleri ise ilk kez bir cumhurbaşkanın yüksek askeri noktalarda tedirginliğe sebep olduğu, laik bir çatı altında ilk kez türbanlı bir First Lady'nin yer alacağı ve ülkede bazı kanatlarda laikliğin tehdit altında olduğu hissinin yayılması olarak ifade etti.

La Razon Gazetesi de, "Türkiye ilk İslamcı cumhurbaşkanını ordunun tehditkar tavırları altında seçti" başlığıyla verdi. Haberde, Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının özellikle muhalefet partileri ve askeri kanatta memnuniyetsizliğe sebebiyet verdiği ifadelerine yer verildi.

İspanya'da yaşayan Türk vatandaşları ise, Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Endüstri mühendisi Bilgehan Evkin (25), Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili yaşanan tedirginliğin yerinde olmadığını, her şeyin zamanla görüleceğini ve yeni cumhurbaşkanının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin İspanya'da yaşayan Türk vatandaşlarınca yakından izlendiğini ifade eden üniversite öğrencisi Tarık Baran (22) ise, Gül'ün cumhurbaşkanlığının ülkeye hayırlı olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Mercedes Martin Angel (51) isimli İspanyol ise, "Türk hükümetince seçilen yeni cumhurbaşkanının Türkiye için olumlu bir gelişme olarak gerçekleşmesini diliyorum. Türk halkı da umarım bu sonuçtan mutlu olur" dedi.

(BU-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title