Haberler

ABD, Türkmenistan ile Yeni Bir Dönem Başlatmak İstiyor

Kalp Krizi Sonucu Ölen Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın Cenaze Törenine ABD'den Katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Boucher, Washington'un Aşkabat ile İlişkilerinde Yeni Bir Dönem Başlatmak İstediğini Söyledi.

Kalp krizi sonucu ölen Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın cenaze törenine ABD'den katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Boucher, Washington'un Aşkabat ile ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmak istediğini söyledi.

Boucher, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''ABD'den, Türkmenistan halkına baş sağlığı dileğimizi iletmek ve ilişkilerimizde yeni bir başlangıç yapma umudunu dile getirmek için geldim'' diye konuştu.

Türkmenistan'ın, Türkmenbaşı'nın vefatının ardından bir belirsizlik sürecinden geçtiğini ifade eden Boucher, ''bu zamanda yeni bir başlangıca açık olduklarını iletmenin önemli olduğu'' görüşünü dile getirdi.

Boucher, Aşkabat'ta bugün Devlet Başkan Vekili Gurbanguli Berdimuhammetov ile görüştüğünü de kaydetti ve Türkmenistan'daki geçici yönetimin ABD'nin ilişkilerde yeni bir dönem başlatma önerisine nasıl yanıt vereceğini tahmin etmek için zamanın henüz erken olduğunu ifade etti.

Türkmenbaşı'nın 21 yıllık iktidarı döneminde diktatör olduğu ve insan hakları ihlallerinde bulunduğu eleştirisi getiren ABD, bu gaz zengini ülkede nüfuz etme çabalarında Rusya ile karşı karşıya geliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title