Haberler

ABD Ticaret Odası Başkanı John Bachman : Türkiye Ekonomisi Daha Çekici Hale Geldi

ABD Ticaret Odası Başkanı John Bachman, Türkiye Ekonomisinin Gelişmesini 'Takdire Değer' Olarak Değerlendirerek, ''türkiye Ekonomisinin Büyük Bir İvme Kazandığını İzledik. Türkiye Ekonomisi Dış Pazarlarda Daha Çekici Hale Geldi'' Dedi.

ABD Ticaret Odası Başkanı John Bachman, Türkiye ekonomisinin gelişmesini `takdire değer` olarak değerlendirerek, ``Türkiye ekonomisinin büyük bir ivme kazandığını izledik. Türkiye ekonomisi dış pazarlarda daha çekici hale geldi`` dedi.

Türkiye ile ABD arasındaki iş ortaklıklarını geliştirmek için başlatılan eğitim ve bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü İzmir`de Ege Bölgesi Sanayi Odası`nda (EBSO) yapıldı. Toplantının açılış konuşmalarında ABD Ticaret Odası Başkanı John Bachman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılan işbirliği kapsamında düzenlenen toplantıları, daha önce Kayseri ve Ankara`da gerçekleştirdiklerini, EBSO`nun daveti üzerine İzmir`e geldiklerini belirterek, Ege Bölgesi`nin imza attığı ekonomik kalkınmadan etkilendiklerini dile getirdi. Türkiye`de faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ABD pazarını dikkate almaları nedeniyle Türkiye`ye geldiklerine dikkat çeken Bachman, şunları söyledi:

``ABD`deki KOBİ`ler uluslararası ticarete katılacaklarını söylediklerinde gereken desteği veriyoruz. Türkiye, sürekli artan bir nüfusa sahip. Ekonominizin büyük bir ivme kazandığını izledik. Kuvvetli bir mali politikanız var. Türkiye ekonomisi dış pazarlarda daha çekici hale geldi. Türkiye ekonomisinin gelişmesini taktire değer olarak görüyoruz`` dedi. Türkiye`nin AB`ye üye olsun ya da olmasın ABD ile olan iş ortaklığının sekteye uğramayacağını ifade eden Bachman, ``ABD`de Türk insanlarının ne kadar çalışkan olduğu yaygın bir kanı. Nüfusunuz çok genç, dinamik. Ekonomik kuvvetinizi ve dengenizi oluşturmuş durumdasınız. Türkiye, dünya piyasalarında en önemli ekonomilerden birisi haline geldi.``

AYAKTA ALKIŞLIYORUZ

ABD Ankara Büyükelçiliği`nden Rebeca Kimbrell de, Türkiye`deki KOBİ`lerin `Anadolu Kaplanı` olarak adlandırıldığına dikkat çekerek, ``İlişkilerimizin güçlendirilmesinin getirisi çok büyük olacak. ABD`de güvenilir iş ortağı olduğunuz sürece, dilinize, dininize kimse karışmayacaktır. Türkiye ekonomisinin gelişiminde atılan adımları ayakta alkışlıyoruz. Türkiye, uluslararası piyasalarda hakettiği yeri elde edecektir`` dedi.

GÖZÜMÜZÜ ABD`YE ÇEVİRELİM

EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Egeli sanayicilere ABD gibi alışık olmadıkları, yeni pazarlara girmeleri tavsiyesinde bulundu. Türk işadamlarının, sanayicilerinin ABD`yi bir bütün olarak değerlendirmemelerini de ifade eden Taşkın, ``Bir bütün olarak gördüğümüzde gözümüz korkuyor. ABD`de yeni hedef olarak, belli güçlü eyaletler seçiliyor. Bizim de ABD`ye bu şekilde bakmamızda fayda var. Gözümüzü Amerikan firmalarına çevirelim`` dedi. İzmir`i Türkiye`nin batısındaki en modern şehri olarak tanımlayan ve 85 milyar dolara giden ülke ihracatının yüzde 20`sinin İzmir limanlarından çıktığına dikkat çeken Taşkın, ABD`deki savunma, havacılık, uzay sanayiinde faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title